Kursiyerler Hünerlerini Sergiledi

Sur Kaymakamlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezleri’nde eğitim gören kursiyerlerin yapmış oldukları çalışmaları sundukları sergi açıldı.

Kursiyerler Hünerlerini Sergiledi

Ahmet DEMİR

Sur Kaymakamlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezleri’nde eğitim gören kursiyerlerin yapmış oldukları çalışmaları sundukları sergi açıldı. Diyarbakır Gençlik Ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Sur Kaymakamı Memduh Tura, Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici ve Prof. Dr. Sabri Eyigün ile Sur Halk Eğitim Müdürü Mehmet Gülsever katıldı.

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Sur İlçesi’nde faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezleri’nde yağlı boya, resim, el işi, dikiş nakış, takı tasarımı ve benzeri alanlarda eğitim gören gençler ve ev kadınlarının yapmış oldukları çalışmalar yapılan açılışla sergilenmeye başlandı. Açılış öncesi Halkoyunları ekibi açılışa katılanlara küçük bir gösteri sundu.

EL EMEKLERİ GÖZ NURU

 Gösterinin ardından davetliler kursiyerlerin yapmış oldukları resimleri inceledi ve kursiyerlerle sohbet etti. Kültür Merkezi’nin Sergi Salonundaki alanda, Sur Kaymakamı Memduh Tura, Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici ve Prof. Dr. Sabri Eyigün, kırmızı kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi.

Üniversitemizin de el yapımı model uçaklarla katıldığı sergide Kaymakam ve davetliler ilçe halk eğitim kurslarının yapmış oldukları çalışmaları inceleyerek, ürünlerle ilgili bilgi aldı. Açılış verilen kokteylin ardından girişte hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz