Görüş Bildir

Kurslarda öğreniyor

Dezavantajlı çocuklar güvenle yüzme öğreniyor

Kurslarda öğreniyor

 Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye'nin 81 ilinde başlatığı, "Hayallerime Dalıyorum Yüzmeyi Öğreniyorum Projesi" kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen kurslara katılan dezavantajlı çocuklar hem güvenle yüzme öğreniyor hem de eğleniyor

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir:

 "Şu anda merkez ve 17 ilçede devletimizin bu çocukları topluma kazandırmak anlamında yürüttüğü bu projeyi çok anlamlı buluyorum"

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Türkiye'nin 81 ilinde başlatılan "Hayallerime Dalıyorum Yüzmeyi Öğreniyorum Projesi" kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen kursta dezavantajlı çocuklar güvenle yüzme öğreniyor.

Proje doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Yenişehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Mardin yolundaki yarı kapalı spor tesislerinde açılan kursa dezavantajlı çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Tüm masrafları ve ulaşımları belediye tarafından karşılan öğrenciler, görevlendirilen antrenörler eşliğinde hem yüzme öğreniyor hem de yaz tatilini eğlenerek geçiriyor.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, düzenlenen kurstan şu ana kadar 2 bin 71 öğrencinin faydalandığını söyledi.

Sur'daki terör olayları nedeniyle kentin farklı semtlerine yerleşen ve oralarda eğitim öğretime devam eden ilk ve ortaokul öğrencilerine yaz spor kurslarında yüzme eğitimi verdiklerini dile getiren Demir, amaçlarının terörden uzak bir gençlik yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Demir, "Şu anda merkez ve 17 ilçede devletimizin bu çocukları topluma kazandırmak anlamında yürüttüğü bu projeyi çok anlamlı buluyorum." diye konuştu.

 "Daha önce böyle bir havuza girmedim"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde antrenör Şahin Şahin, dezavantajlı ve terör mağduru öğrencilere yüzme eğitimi verdiklerini söyledi.

Yenişehir Belediyesinin sağladığı malzeme desteğiyle bu eğitimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Şahin, hedeflerinin bin 453 öğrenciyi de havuzla tanıştırmak olduğunu aktardı.

"Dezavantajlı öğrencilerin farklı alanlara yönelmektense havuza ve spora yönlendirerek, onların topluma daha faydalı bireyler olmaları için bu projeyi yürütüyoruz." diyen Şahin, dezavantajlı öğrencilerin özel antrenörler eşliğinde eğitim aldığını dile getirdi.

Şahin, "Ömründe hiç havuz görmemiş, terörden etkilenmiş çocuklarla çalışıyoruz. Aileler kurstan çok memnun. Öyle aileler var ki 'Keşke yetişkinlere de olsa biz de çocuklarımızla yüzsek.' diyorlar. Hiç usanmadan her gün çocuklarını buraya getiren aileler var." dedi.

Çocuklardan Emir Süleyman Nazlı (15), bu imkanı sunan yetkilere teşekkür ederek "Devletimize çok teşekkür ederim. Bize ücretsiz malzemeler verdiler. Ücretsiz bir şekilde bu havuzdan yararlanıyoruz. Daha önce böyle bir havuza girmedim. Devletimizden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Ahmet Birgül (11) havuzda yüzdükleri için çok mutlu olduğunu dile getirerek daha önce böyle bir havuza gitmediğini söyledi.

Hakan Yıldız (12) devletin kendilerine bu şansı vermesinden dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek "Sokakta boş gezmektense gelip yüzmeyi tercih ederim." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi