Görüş Bildir

Kütüphane kampanyası

Diyarbakır Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü öğrencilerinden oluşan bir grubun Öğretim Üyesi Dr Osman Solmaz yönetiminde kurdukları Yeni Nesil Öğretmenler Kulübü’nün Yurt çapında gerçekleştirmiş olduğu kütüphanenin açılışı yapıldı.

Kütüphane kampanyası

Merkez Yenişehir ilçesindeki Nuriye Ak ilkokulunda öğretmen adaylarının tamamen kendi çabaları ile boyanıp yenilenen ve dekore edilen kütüphane aynı zamanda hayırseverlerin bağışlamış oldukları kitaplarla donatılıp dün Öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Öğretmen adaylarının da en az öğrenciler kadar heyecanlı ve mutlu oldukları gözlenirken, hayırseverler tarafından bağışlanan kitaplar ve diğer materyaller öğrencilerle buluşturuldu. Topluma faydalı bireyler yetiştirmenin temel hedefleri olduğunu belirten öğretmen adayları, öğrencilerin yüzlerinde tebessüm oluşturmanın kendilerini de mutlu ettiğini belirterek bu gibi topluma hizmet kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara devam edeceklerini söylediler.

Öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği kütüphanenin açılışında mikforonlarımıza konuşan müdür yardımcısı Sedat Önen şunları söyledi.

“Hepimiz çok mutlu olduk”

“kütüphanemizin kurulu baştan sona bir düşünce ürünüydü. Okula ve milli eğitime daha iyi katkı sunmak için çocuklarımızın geleceği için ne yapabiliriz diye sürekli bir dinamizm halindeyiz. Bulunduğumuz konum itibariyle biraz dezavantajlı çocuklara hitap ettiğimiz için biraz daha hareketli olmamız lazım. Onların olumsuzluğunu bizim kapatmamız lazım. Bu anlamda ne yapabiliriz diye düşündük öğretmenlerimiz ve idaremizle böyle bir fikir ortaya çıktı. Üniversiteden ne şekilde yardım alabiliriz diye düşündük, Doktor Osman Yılmaz ile karşılaştık kendisi topluma hizmet uygulamaları dersinin aynı zamanda hocası olduğu için ve sonuç olarak böyle bir karar aldık hepimiz çok mutluyuz çocuklarımız mutlu oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi