Görüş Bildir

KYK, öğrencileri spora teşvik ediyor

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca, öğrencilerin sosyal alanda gelişimlerinin artırılması hedeflenerek, düzenlenen etkinliklerle öğrenciler spora teşvik ediliyor.

KYK, öğrencileri spora teşvik ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK), öğrencilerin sosyal alanda gelişimlerinin arttırılması hedeflenirken, düzenlenen etkinliklerle de öğrenciler spora teşvik ediliyor.

KYK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, KYK yurtlarında kalan öğrenciler gerçekleştirilen sosyal içerikli faaliyetlerle yaşamlarına önemli değerler katıyor.

Öğrencilere konaklama ve beslenmeye yönelik hizmetler vermenin yanı sıra sosyal alanda da gelişimlerini arttırmayı hedefleyen KYK, öğrenciler için spor faaliyetleri düzenliyor.

Üniversite öğrencilerinin sportif faaliyetlere katılımını sağlayarak serbest zamanlarını faydalı şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler her geçen gün artıyor.

SPORUN TEŞVİK EDİLMESİ

Aksaray Kredi ve Yurtlar Kurumunda barınan öğrenciler, alanında uzman antrenörler tarafından verilen okçuluk derslerine katılarak spor yapma imkanı buluyor.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri okçuluk eğitimiyle ilgili tüm şartların sağlandığı yurtlarda, öğrencilerin bu faaliyetlere katılımı da yoğun.

Aydın'daki KYK yurtlarında ise öğrenciler kendi kaldıkları yurtların bahçelerinin önüne ağaç ve çiçekler dikerek bahçe düzenlemesini yapıyor.

Bahçe düzenlemesiyle yakından ilgilenen öğrenciler doğanın insan yaşamındaki önemi hakkında deneyim sahibi oluyor.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi