Lise öğrencilerinden yardım

Siirt Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan ve 30 öğrenciden oluşan genç gönüllüler topluluğu, bir okula fidan dikti ve öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı.

Lise öğrencilerinden yardım

Baykan ilçesine bağlı Atabağı beldesinde, 30 Ağustos İlkokulu bahçesine 30 fidan diken öğrenciler, yaklaşık 50 kitap ile kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Genç Gönüller Topluluğu Koordinatörü Faik Erin, gazetecilere yaptığı açıklamada, topladıkları yardımlarla köy okullarındaki eksiklikleri giderdiklerini ve fidanlar diktiklerini söyledi.

LİSELİ ÖĞRENCİLERİN YARDIMI

Yardım yaptıkları okulun bazı eksikleri olduğunu belirten Erin, öğrencilerle önce ihtiyaçları tespit ettiklerini, ardından bunları gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Erin, "Öğrencilere tabiat sevgisi kazandırmak ve köy okulundaki öğrencileri mutlu etmek amacıyla düzenlediğimiz etkinlik öğrencilerde paylaşma ve fedakarlık duygularının gelişmesine de katkı sağladı. Gün boyunca hem ağaç diken hem de ilkokuldaki küçük kardeşlerini eğlendiren öğrencilerimiz, bu anlamlı faaliyetteki emeklerinden dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Köy Okulu Müdürü Abdulhamit Elik yapılan bu etkinlikten dolayı yardımda bulunan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz