Görüş Bildir

“Liselere geçiş tercihi pazartesi günü başlıyor”

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, liselere geçiş tercihlerinin 2 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

“Liselere geçiş tercihi pazartesi günü başlıyor”

Batman’da Adrese Dayalı Liselere Geçiş Sistemi ile ilgili 30 merkezde görev alan tercih komisyonu üyeleri için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Batman Rehberlik Araştırma Merkezi toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bazı okul müdürleri ve tercih danışmanlığı merkezlerinde görev alan rehber öğretmenler katıldı.

Gönüllü olarak tercih komisyonunda görev alan tüm öğretmenlere teşekkür eden Kurtaran, “Bizim ortaöğretime geçiş sistemimiz değişti. İlimizde 12 bin 700 öğrenci 8’inci sınıftan mezun oldu. Bizim açtığımız kontenjanlar 13 bin 700 civarında. Bu durumda bin dolayında kontenjan fazlalığımız var. Yani sağlıklı bir tercih yapan tüm öğrencilerimiz örgün eğitime yerleşecekler ve adrese dayalı sistemde öğrencinin bir okula yerleşmeme gibi bir durumu da söz konusu değildir. Burada bize düşen veli ve öğrencinin kafasındaki soru işaretlerini gidermek ve sisteme sahip çıkmaktır.” dedi.

PAZARTESİ BAŞLIYOR

Öğrencilere en sağlıklı ve doğru tercihi yaptıracaklarını ifade eden Kurtaran, “Bu sistem ülkenin geleceği için kararlı bir şekilde uygulanacak bir sistemdir. Adrese dayalı sistemde Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmam Hatip Liseleri arasında hiçbir fark yok. Sistemin eğitim camiasına ve ilimizdeki öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Ardından sırasıyla Şube Müdürü Akın Arı, RAM Müdürü Zafer Korkmaz ve Rehber Öğretmen Kadri Eren adrese dayalı sistemin teknik konularını içeren bilgilendirme sunumlarını yaptılar.

Toplantı soru cevap bölümüyle sona ererken, liselere geçiş tercihlerinin ise 2 Temmuz Pazartesi günü başladığı bilgisi verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi