Görüş Bildir

LYS maratonu sona erdi

Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) son basamak sınavı olan LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı sona erdi. Üniversitelere girmek isteyen binlerce adayın katıldığı sınavların ikinci basamağı olan LYS'nin son oturumu LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı tamamlandı.

LYS maratonu sona erdi

Sınavdan çıkan adaylar, genel olarak soruların zor olmadığını söyledi. Adaylar, belirleyici test grubunun Coğrafya-1'de çıkan harita yorumu ağırlıklı sorular olduğunu belirtti. Çoğu aday ise 56 soruluk Edebiyat test grubunda da soruların ezbere dayalı olduğunu ifade etti.

LYS son oturumu olan edebiyat-coğrafya alanındaki LYS-3 saat 10.00'da başladı. Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapılan sınava 857 bin 32 aday başvurdu. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü.

LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alıyor. Adaylara, 56 sorunun yöneltildiği Türk Dili ve Edebiyatı testi için 85 dakika cevaplama süresi verildi. Coğrafya-1 testinde ise adaylar 24 soruyu 35 dakika içinde cevapladı. Adaylar, LYS-3'te ilk testin (Türk Dili ve Edebiyatı) cevaplama süresi içinde ve ikinci testin (Coğrafya-1 testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamadı.

Adaylar sınav salonunda ter dökerken veliler de onların heyecanına okul bahçesinde ortak oldu.

LYS SONUÇLARI 18 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

ÖSYM bu yıl ilk kez hayata geçirdiği uygulamayla sınav takviminde sonuç açıklama tarihine de yer verdi. ÖSYM'nin sınav takvimine göre LYS sonuçları 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak. ÖSYM LYS sonuçlarını adaylara https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden duyuracak. Sonuç açıklama sistemi üzerinden LYS sonuçları açıklandığında öğrenciler için tercih dönemini bekleme süreci başlayacak. Öğrenciler tercihlerini yaptıktan sonra üniversitelerine kayıt yaptıracak. Öğrencilere LYS sonuç belgesi çıkmayacak. Sistem üzerinden alacakları belge sonuç açıklama belgesi yerine geçecek. Adaylar LYS sonuçlarını Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek.

SORU VE CEVAPLAR İNTERNETTE

Bu hafta sonu gerçekleştirilen LYS-2 fen bilimleri sınavı, LYS-5 yabancı dil sınavı ile LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavının temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı, 16.30'da ÖSYM'nin internet sitesine konuldu.

ÖSYM, 2016-LYS'de kullanılan soruların "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser" niteliğinde olduğunu hatırlatarak, telif hakkı ÖSYM'ye ait soruların, kurumun yazılı izni olmadan çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı uyarısını tekrarladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi