Görüş Bildir

LYS maratonu sona erdi

LYS maratonu, bugün yapılan LYS-3 ile sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 832 bin 994 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. LYS-3'te adaylar Türk dili ve edebiyatı ile coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı.

LYS maratonu sona erdi

Bu arada adaylar içeriye alındıktan sonra veliler için de dışarıda heyecanlı bekleyiş başladı. Bazı velilerin dua ettikleri, bazılarının da Kur'an-ı Kerim okuduğu görüldü.

'ŞİİR YORUMLAMA ÖNE ÇIKTI'

LYS maratonunun son oturumu LYS-3'ü (Edebiyat-Coğrafya) uzmanlar yorumladı. Eğitimcilere göre, sorular müfredata uygun ve öğrencilerin YGS’de alıştığı tarzdaydı. Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı ve şiir yorumlama soruları öne çıkan konulardandı.

TÜRK EDEBİYATI ÖN PLANDA

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI: Sorular genel olarak müfredata uygun. Öğrenciyi zorlayan sorulara pek yer verilmedi. Türkçe soruları öğrencilerin YGS’de alıştığı tarzda soruldu. Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı ve şiir yorumlama soruları Edebiyat bölümünün öne çıkan konularını oluşturdu.

COĞRAFYA-1: Geçmiş yılların sınavlarına paralel. Konu dağılımı müfredata uygun. Müfredat dışı herhangi bir soru yok. Çalışan öğrencinin rahatlıkla yapabileceği bir sınav.

LYS 3 İÇİN ÖĞRENCİ YORUMLARI

Edebiyat- coğrafya sorularını değerlendiren öğrenciler LYS yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve çeşitli forumlardan yapıyor. Yorumlarda en çok 'gözlerin doğuyor gecelerime' sorusu ön planda yer alırken öğrenciler genellikle soruların kolay olduğunu ifade ediyor.

LYS SONUCLARI NE ZAMAN

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2017 LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih 11 Temmuz olarak belirlendi. Adaylar sınav sonuçları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

ÖSYM, 2016-LYS'de kullanılan soruların "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser" niteliğinde olduğunu hatırlatarak, telif hakkı ÖSYM'ye ait soruların, kurumun yazılı izni bulunmadan çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı uyarısını tekrarladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi