Görüş Bildir

Mardin’de “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi

Mardin genelindeki okullarda yürütülen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamındaki kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri, düzenlenen törenle verildi.

Mardin’de “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi

Eğitim Bir-Sen Mardin İl Başkanlığı öncülüğünde, Genç Memur-Sen’in hayata geçirdiği “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ödül töreni programı düzenlendi. Proje kapsamında, liseler arası kompozisyon yarışması düzenlenmişti.

Programa; Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Eyyüp Değer, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, şube müdürleri, projeye dâhil olan danışman öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Çok sayıda davetlinin de katıldığı ödül töreninde, birinci olan kompozisyonlar genç yazarları tarafından okundu.

“300 öğrenci her ay bir kitap okudu”

Törende konuşan İl Başkanı Değer, projenin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Mardin ve ilçelerinde 300 öğrenci her ay bir kitap okuyup danışman öğretmenleri ile birlikte kitap üzerine analizler yaptı, akabinde kompozisyon yazarak kitabı ve kalemi hayatın merkezine koymaya çalışarak, genç neslin hayatlarını, kitap ve kalem ile anlamlı kılmak için gayret etti. Çünkü biz ilk emri 'Oku!' olan ve kalemle dirilen bir medeniyetiz. ‘İlim Çin’de de olsa öğreniniz’ diyerek ilmin nerede olursa olsun talibi olmamız gerektiğinin ufkunu bize işaret eden bir Peygamberin ümmetiyiz. İlme, âlime, muallime o kadar değer vermişiz ki, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen Hz. Ali’nin ayak izlerinin takipçileriyiz.”

“Kitap okuma halkaları oluşturuldu”

Projenin 5 ay önce hayata geçirildiğini hatırlatan Değer, “Projeyle, Gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, okuduğu kitabı analiz etme, kritiğini yapma ve kompozisyonunu yazma becerisi kazandırmaya yönelik projemizi bundan 5 ay önce hayata geçirmiştik.  Proje kapsamında her bir adanmış öğretmen ve 10 öğrenciden oluşan kitap okuma halkaları oluşturuldu. Gençlerimiz ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak okudukları kitabı danışman öğretmenleriyle birlikte analiz ederek daha sonra da kitapla alakalı kompozisyon yazdılar. Genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesini sağlamayı Öğrencinin düşünce dünyasının geliştirilmesi amaçlanan bu projede öğrencinin yazarlığının ve yorum gücünün de geliştirmesi arzulanmıştır. Bu projede emeği olan başta danışman öğretmenlerimize, öğrencilerimize, ilçe başkanlarıma il yönetimime ve bu çalışmanın il koordinatörlüğünü yapan Şube Başkan yardımcımız Şeyhmus Demir’ e teşekkür ediyorum.” dedi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da selamlama konuşması yaparak, Eğitim Bir-Sen öncülüğünde yapılan “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinde emeği geçenlere teşekkür etti

Genç yazarlar ödüllerine kavuştu

Konuşmaların ardından ise proje kapsamında dereceye giren genç yazarlara ödüller takdim edildi. 3 kategoride birincilik ödülleri Derya Kaya, Büşra Sayhar ve Şeyma Caba’ya verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi