MEB’den ‘teşvik’ işlemleri için hatırlatma

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016-2017 eğitim öğretim yılı için özel okullara giden öğrencilere vereceği teşvik başvuruları, 2 Eylül’e kadar sürecek. Bakanlık, teşvike başvuru ve kayıt esnasında yapılacak işlemlerle ilgili bir tablo hazırlayarak, istenen belgeleri hatırlattı.

MEB’den ‘teşvik’ işlemleri için hatırlatma

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Eylül’e kadar sürecek 2016-2017 eğitim öğretim desteğiyle ilgili başvuru ve kayıt esnasında yapılacak işlemleri hatırlatan bir tablo hazırladı. Tabloda, tercih işlemi yapacak öğrencilerin 5 Eylül’de ilan edileceği hatırlatılarak, e-Okul üzerinden tercih işlemlerinin 6-19 Eylül arasında alınacağı belirtildi. Öğrenciler e-okul üzerinden 15 tercih yapabilecek. Yerleştirme sonuçları 20 Eylül’de açıklanacak. 21-26 Eylül’de nakil ve kesin kayıt işlemleri alınacak. Başvuru esnasında istenen belgeler, kayıt tarihlerinde teslim edilecek. 27 Eylül’de ek yerleştirme sonuçları ilan edilecek. 27-30 Eylül’de ek yerleştirme kayıt işlemleri yapılacak. Başvuru esnasında istenecek belgeler ise şöyle:

1-Uluslararası olimpiyatlarda, ulusal düzeyde ve il genelinde yapılan yarışmalarda alınan derecelerin belgeleri,

2-Ailenin, mayıs-haziran-temmuz aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösterir belge ve kira gelir taahhütnamesi,

3-Üniversite öğrencisi kardeşlerin öğrenim durumunu gösterir belge,

4-Açık öğretim ve askeri okullarda öğrenim gören kardeşlerin öğrenim durumunu gösterir belge,

5-Vazife başında vefat eden MEB personeli belgesi (özel öğretim dahil),

6-5580 sayılı Kanun’un 13’üncü maddesinde belirtilen harp veya vazife malulü sayılanlar ile haklarında koruma, bakım veya barınma kararı verildiğine dair belge.

Kaynak: Diyarbakır Söz