Görüş Bildir

MEB'den "Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı"

Milli Eğitim Bakanlığınca, işitme engelliler ilkokullarında okutulmaya başlanan Türk İşaret Dili dersinin daha etkili ve verimli şekilde uygulanabilmesi amacıyla "Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı" yayımlandı.

MEB'den

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), işitme engelliler ilkokullarında okutulmaya başlanan Türk İşaret Dili dersinin daha etkili ve verimli şekilde uygulanabilmesi amacıyla "Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı" yayımlandı.

MEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, işitme engelli öğrencilerin eksik kalan iletişim becerilerini tesis etmek ve geliştirmek, anadili yoksunluğundan dolayı ortaya çıkabilecek dilsel, bilişsel ve sosyal-duygusal yetersizliklerin giderilmesi amacıyla işitme engelliler ilkokullarında okutulmaya başlanan Türk İşaret Dili dersinin daha etkili ve verimli şekilde uygulanabilmesi amacıyla Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı hazırlandı.

İŞİTME ENGELLİLER

İşitme engelliler ilkokulları ile işitme engelli öğrencilerden oluşan özel eğitim sınıflarında görev yapan bütün öğretmenlere ulaştırılacak etkinlik kitabında, 1'inci, 2'nci ve 3'üncü sınıf düzeyinde 65 etkinlik bulunuyor.

Kitapta yer alan etkinlik örnekleri, öğretmenler için birer öneri niteliği de taşıyor. Öğretmenler etkinlik örneklerini doğrudan kullanabilecekleri gibi, öğrencilerinin bireysel özellikleri, öğrenme ihtiyaçları ile ailenin ve okulun bulunduğu çevreyi dikkate alarak farklılaştırabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi