Meb'ten Cerablusa uzanan yardım eli

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, Suriye'nin Cerablus ve Elbab kentlerindeki öğrencilere "Eğitim'de yaddım" eli uzatıldı. Diyarbakır'dan, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini rahatlıkla yapılması için, 15 Tır Eğitim Materyalleri bölgeye gönderildi.

Meb'ten Cerablusa uzanan yardım eli

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kardeş kent olarak belirlenen Suriye’nin Cerablus ve Elbab kentlerine Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde 17 ilçe genelinde toplanan eğitim malzemeleri, çanta seti, yazı tahtaları, sıra, masa, okul binaları için iç-dış sıva boyası ve gıda giyim yardımları dün 15 Tır'a yükletilerek, gönderildi.

YARDIM KONVOYU

Yardım konvoyunu uğurlama törenine, Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcı Sercan Gökdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

EĞİTİMLERİ İÇİN

Törende basın mensuplarına açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdür Aslan,  “Malumunuz olduğu üzere Cerablus ve Elbab’ta bir insanlık dramı yaşanıyor. Biz de Diyarbakır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 17 ilçemizdeki idarecilerimizin de yoğun gayretiyle savaş mağduru öğrenci kardeşlerimize 15 tır yardımımızı hazırlamış durumdayız. Fakat sınır güvenliği nedeniyle 15 tırımızı aynı anda gönderemiyoruz. Bugün sadece 3 tırımızı gönderiyoruz. Diğer tırlarımız da uygun oldukça çıkacaklar. Tırdaki yardım malzemeleri, öğrenci sıra ve masası, öğretmen masası, kırtasiye yardımı, iç-dış boya yardımı ve giyim yardımından oluşuyor. Bu yardımların toplanmasında gayret gösteren Başta Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy Beyefendi’ye, Vali Yardımcımız Sayın Sercan Gökdemir’e, Sorumlu Şube Müdürüm Ebubekir Ekin’e ve 17 ilçe Milli Eğitim Müdürüme gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Umarız bu yardımlarımızla oradaki kardeşlerimizin yarasına merhem oluruz ”dedi.

Açıklamaların ardından yardım tırları Cerablus’a gitmek için Karkamış sınır kapısına doğru yola çıktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz