Görüş Bildir

Merakla beklenen YGS sınavı ne zaman açıklanacak?

Öğrencilerin merakla beklediği 2016 YGS sınav sonucu ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Merakla beklenen YGS sınavı ne zaman açıklanacak?

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK YGS HATALI SORULAR NE OLACAK?

Yetkililer adayların bu konuda ‘müsterih’ olmasını istedi. ÖSYM’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Değerli adaylar, ÖSYM her sınav sonrasında olduğu gibi yaptığı teknik analizler veya sorulara ilişkin itirazları bağımsız bilim heyetleri/kurulları marifetiyle titizlikle incelemektedir. Sınav sonuçlarının açıklanmasından önce soru itirazı incelemeleri tamamlanacak olup inceleme sonuçları, YGS sınav sonuçlarının açıklanması ile eş zamanlı olarak internet sayfamızdan adaylara duyurulacaktır. Tüm adaylarımız bu konuda müsterih olsun. 2016 YGS sonuçları 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacaktır.”

Üniversiteye geçişin ilk aşaması olan ve 2 milyondan fazla öğrencinin merakla beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları yarın açıklanıyor. Adayların da uzmanların da geçmiş iki yılla kıyasladıklarında “Kolay” diye niteledikleri sınavla ilgili “hatalı” olduğu iddia edilen sorular vardı ancak bu sorulara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz 13 Mart’ta yapılan YGS’ye 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu. Güvenlik gerekçesiyle Şırnak’ta sınav yapılamadı. Bu ilde sınava girecek 7 bin 593 öğrenci başka illerde YGS’ye katıldı.

YGS’de adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

Sınav sonuçlarının 25 Mart Cuma günü, gün içerisinde açıklanması bekleniyor

Bu yıl YGS’nin ilk barajı olan ve geçenlerin önlisans ve açıköğretim programlarıyla özel yetenek sınavlarına girmelerini sağlayan 140 puan barajı 150’ye çıkarıldı. haberturk

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir