Görüş Bildir

Meslek liseleri zervesi yapıldı

‘Meslek Liselerimiz Geleceğin Yıldızları’ programı kapsamında Diyarbakır'da bilgilendirme zirvesi yapıldı.

Meslek liseleri zervesi yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Mercedes- Benz Türk Anonim Şirketi arasında "Meslek Liselilerimiz Geleceğin Yıldızları” programı kapsamında imzalan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü öncülüğünde, Diyarbakır'da bilgilendirme zirvesi yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Tekdemir, Gelecek Otomotiv Mercedes-Benz Türk Genel Müdürü Aziz Batgi ve Mercedes-Benz Türk Satış Sonrası Hizmet Uzmanı Birol Bilici zirve toplantısına katıldı.

EKNOLOJİK EĞİTİM İÇİN ÖZEL EKİPMANLAR

Proje hakkında bilgi veren Batgi “‘Meslek Liselerimiz Geleceğin Yıldızları’ kapsamında, endüstriyel teknik eğitim, okul ve kurumlarının motor bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla laboratuvarlarını yeniliyor ve gerekli ekipmanlarla donatıyor. Proje kapsamında, meslek liselerinde laboratuvar koşullarının iyileştirilmesi ve yeniden yapılandırılmasının yanı sıra, teknik ve mesleki eğitim alan öğrencilerin sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelik ve donanıma ulaşmaları amacıyla eğitimlerin düzenlenmesine de önemli bir katkı sağlanıyor” dedi.

KALİFİYE İNSAN YETİŞTİREBİLME YETENEĞİDİR”

İl Milli Eğitim Müdürü Aslan ise, “Öncellikle Diyarbakır’da Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı olan bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul-Sanayi İşbirliği çalışması kapsamında atölye ve uygulama alanı hazırlamak, uygulama aracı tahsis etmek, öğrencilerin teorik ve uygulamalı eğitimlerine destek sağlamak, öğrencilerimizi istihdama hazır hale getirmek üzere müdürlüğümüzü ziyaret eden Mercedes-Benz Türk yetkilisi arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bizler ülkemizde çok önemli bir yere sahip olan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin etkinliğini arttırmak ve bu çocuklarımızı iş dünyasında istihdamda daha verimli rol almalarını sağlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Diyarbakır bir sanayi kenti ve bu kentin profesyonel insanlara ihtiyacı var. Bu ihtiyaç okullarımız tarafından karşılanmaktadır. Diyarbakır için çok önemli bir husus varsa bu da kalifiye insan yetiştirebilme yeteneğidir. Okullarımız bu noktada oldukça etkin bir işlev görmektedir.

EKONOMİNİN GELİŞMESİNE KATKI

Diyarbakır her geçen yıl daha da gelişen, ekonomisi büyüyen, aktif iş gücü potansiyeli ile göz dolduran bir kent olduğu için mesleki eğitimin işlevi her geçen yıl artmaktadır. ‘Meslek Liselerimiz Geleceğin Yıldızları’ projesi de bu anlamda büyük bir önem arzediyor. Proje kapsamında İlimizde gerçekleştirilecek çalışmalar ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrencilerimiz kendi alanlarında faydalı çalışmalara imza atacaklardır. Bu değerli çalışmaları için Mercedes-Benz Türk firma yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " diye konuştu.

Laboratuvarlara uygulamalı eğitim için birer adet kamyon bağışlayan Mercedes-Benz Türk, okul yöneticileri ve alan öğretmenlerini girişimcilik ruhu ve kalite sistemleri konusunda da bilgilendirilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi