Mesleki Eğitim Kursları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların kişisel gelişimine katkı sunmak ve istihdamı arttırmak amacıyla 23 dalda eğitim kursu açtı. Ücretsiz verilen kurslar için başvurular devam ediyor.

Mesleki Eğitim Kursları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü, 2016-2017 yılı mesleki eğitim kurslarına başladı.

Tekstil (Düz Dikiş Makinacılığı), Moda Tasarım, Otantik Takı Tasarım, Şal İşleme, Kilim Dokuma, Saç Bakımı ve Kuaförlük, Cilt Bakımı ve Makyaj, Aşçı Çıraklığı, Autocad Çizim Programı, Bağlama, Gençlik Korosu, Çini, Gitar, Erbane, Seramik, Yağlı Boya Tablo, Karakalem Çizim Teknikleri, Hasır Sepet Örücülüğü, Taş İşlemeciliği, Heykeltıraş, Ahşap Oyuncak Yapımı, Cam Füzyon ve Kürtçe (Destpek-Asta Yekemîn) alanında ücretsiz verilen kurslar için başvurular devam ediyor.

Çalışan yurttaşlar için hafta sonu da açık

Hafta içi ve sonu yürütülen kurslarla ilgili bilgi veren Mesleki Eğitim Şube Müdürü Türkan Turan, kursların bu ay içinde başladığını bildirdi. 23 dalda açılan kurslara başvuruların devam ettiğini bildiren Turan, başvuruların Sümerpark Ortak Yaşam Alanı içindeki Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü'ne yapılabileceğini söyledi.  Turan, hafta içi sürdürülen kursların hafta sonu da çalışan yurttaşların faydalanması için devam ettiğini ifade etti.

Hem kişisel gelişim hem istihdam için faydalı

Turan, geçen dönemlerde resim bölümünde okuyan üniversite öğrencilerinin Karakalem Çizim Teknikleri Kursu'nda aldıkları eğitimlerle sınavlarında başarılı olduğuna dikkat çekti. Sadece sınavlara dönük değil yurttaşların yıl boyunca kendilerini geliştirmeleri için eğitim verildiğini vurgulayan Turan, kursların istihdam için de önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz