Görüş Bildir

Midyat'ta öğrencilerden örnek davranış!

Midyat'ta öğrenciler harçlıklarını şehit ailelerine bağışladı.

Midyat'ta öğrencilerden örnek davranış!

Mardin’in Midyat İlçesi'ndeki İstiklal Ortaokulu'nda görevli öğretmen ve öğrenciler başlattıkları '1 günlük harçlığı şehit ailelerine bağışla' kampanyası ile bir günlük harçlaklarını 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi ailelerine bağışta bulundu.

Midyat İlçesi'ndeki İstiklal Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri, bir günlük harçlıklarını FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminde şehit ve gazi olan vatandaşların ailelerine bağışlama kararı aldı. Ulu Cami Mahallesi'nde 300 öğrencinin öğrenim gördüğü, 10 öğretmenin görev yaptığı, 10 derslikli İstiklal Ortaokulu'nda başlatılan '1 Günlük Harçlığını Şehit ve Gazi Ailelerine Bağışla' kampanyası ile 15 Temmuz şehit ve gazi ailelerine maddi destek sağlandı.

ŞEHİT AİLELERİNE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen, '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası' kapsamında İstiklal Ortaokulu'nun idareci ve öğretmenleri ile 5, 6, 7 ve 8'nci sınıflarında okuyan yaklaşık 300 öğrenci, 10 öğretmen ve 2 idareci, biriktirdikleri bir günlük harçlıklarıyla kampanyaya destek verdi. Öğretmen ve öğrenciler, biriktirdikleri harçlıklardan 450 lirayı Okul Müdürü Cengiz Gültekin'e teslim etti. Gültekin de, harçlıklarından oluşan parayı Ziraat Bankası Ankara Şubesi'ndeki kampanya hesabına yatırdı. Okul Müdürü Cengiz Gültekin, öğretmen ve öğrencilerin başlattığı kampanya ilgili yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Öğrencilerime ve öğretmenlerime kampanyaya verdikleri desteklerinden ve bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah ülkemize bir daha böyle günler yaşatmasın. Yaşanan olaylarda canını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi