Midyat'ta 2 lise öğrencisi Suriyeli aile için yardım topladı

MARDİN'in Midyat İlçesi'ndeki Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 2 kız öğrenci, Suriye'deki iç savaştan kaçarak ilçesine gelen ve 5 çocukları ile kapı, penceresi olmayan kullanılmayan bir evde oturan Suriyeli bir aile için yardım kampanyası başlattı. Kampanya ile toplanan kıyafet ve 650 para aileye teslim edildi.

Midyat'ta 2 lise öğrencisi Suriyeli aile için yardım topladı

İlçedeki Yeni Mahalle'deki Anadolu Lisesi'nin 12'nci sınıf öğrencileri Seher Bakış ve Merve Tümtürk, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Midyat'a gelen ve 5 çocukları ile kapıları ve pencereleri olmayan bir evde oturan Suriyeli aileye destek amacıyla okulda yardım kampanyası başlattı. Okuldaki öğretmen ve öğrencilerin kampanyaya katılması ile toplanan kıyafet, ayakkabılar ile 650 TL, Okul Müdürü Abdulgafur Alptekin ve kampanyayı başlatan kız öğrenciler tarafından Suriyeli aile ziyaret edilerek teslim edildi. Öğrencilerinin duyarlı davranışı karşısında duygulandıklarını ifade eden Okul Müdürü Abdulgafur Alptekin, şöyle dedi:

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN ÖRNEK DAVRANIŞI

"Bir grup öğrencimiz bu aileye yardım etmek istedi. Bunlar okulda bir araya gelerek hem kıyafet hem de bir miktar parayı kendi aralarında topladı. Bugün onlarla birlikte bu yardım malzemelerini aileye teslim ettik."

İki lise öğrencisinin yardımlarını alan Suriyeli baba Heysem Hamud ise, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Midyat'a geldiklerini kaydederek, "5 çocuğum var. Ben ve eşim ile birlikte toplam 7 kişi kalıyoruz bu evde. Günlük yevmiye işlerinde çalışıyorum. Bu yardımdan dolayı çok mutlu olduk. Allah hayırlarını kabul etsin" diye konuştu.

Kampanyayı başlatan Seher Bakış ve Merve Tümtürk de, caddeden servis ile geçerken bu aileye yardım edebileceklerini düşündüklerini ifade ederek, şöyle dedi:

"Çünkü, her sabah buradan geçerken içimiz acıyordu. Kayıtsız kalamazdık. Her insanın içini acıtan bir tablo var. İki arkadaş, okulda bir yardım kampanyası düzenlemeye karar verdik. Sınıfları dolaşıp, ailenin durumunu anlatıp, kampanyaya destek istedik. Kıyafet ve bir miktar para toplandı. Öğrenci arkadaşlarımız da bize destek verdiler. İyi insanlar hala var. Buda bizi mutlu etti. Hepsine teşekkür ediyoruz. Şimdi toplanan yardımları aileye teslim etmek üzere geldik. Bunlar Suriyeli misafirlerimiz sonuçta. Onlara yardım yapılması gerekiyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz