Görüş Bildir

Minik Öğrencilerin İlk Mezuniyet Sevinci

Diyarbakır’da 2015-2016 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısı tamamlanırken, anaokulu minik öğrencileri de karne almanın heyecanını yaşadı. Anaokulundan mezun olan minikler, ilk mezuniyet sevinçlerini öğretmenlerinin elinden aldıkları karnenin sevincini aileleri ile birlikte yaşadı.

Minik Öğrencilerin İlk Mezuniyet Sevinci

Ülke genelinde 2015-2016 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısı tamamlandı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini alarak 3 aylık yaz tatiline girdi. Bu okullarda görev yapan yaklaşık 1 milyon öğretmen için de tatil başladı. Diyarbakır’da 9 öğretmen ve yaklaşık 200 öğrenci ile eğitim veren Şehit Teğmen Ayfer Gök Anaokulu’nda da karne heyecanı yaşındı.

MİNİKLERİN MEZUNİYETİ

36-72 aylık çocukların fiziksel, duygusal, zihinsel gelişimlerini sağlamak, yaparak-yaşayarak öğrenme ortamlarını oluşturmak, saygı, sevgi, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma ve paylaşma gibi davranışları kazandırmak, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş düşünceli hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerine temel hazırlayan bir okul vizyonu ile eğitim yapan Şehit Teğmen Ayfer Gök Anaokulu’nda 200 öğrenciye karneleri dağıtıldı. Minik çocukların karnelerini almak üzere okula giden veliler de karne alan çocuklarının heyecanına ortak oldu. Güller, Papatyalar, Zambaklar, Karanfiller, Menekşeler ve Laleler sınıfları ile eğitim veren okulda öğretmenler tarafından özel tasarım ile hazırlanan karneler çocuklara dağıtıldı. Karneler ile birlikte çeşitli hediyeler de alan 3 ile 6 yaş grubundaki minik çocuklar sevinçlerini velilerine sarılarak gösterdi. Bu yıl yeni anaokuluna kaydı yapılan minikler ise ilk defa karne almanın heyecanını yaşarken, anaokulunu bitiren minikler ise ilk defa mezuniyetin heyecanını yaşadı.

İKİNCİ KADEME ÖĞRENCİ

Şehit Teğmen Ayfer Gök Anaokulu ikinci kademe öğrencileri öğretmenlerinin elinden aldıkları karne ve mezuniyet belgeleriyle anne ve babalarına sarılarak mutluluklarını gösterdi. İlk defa mezun olan minikler ise giydikleri mezuniyet kıyafeti ve keplerle dikkat çekti. İlk defa mezun olan minikler mezuniyet kıyafetleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi