Minik yüreklere Kur'an aşısı

Bağlar Belediyesi, bünyesindeki 4 eğitim destek merkezinde çocuklara Kur'anı Kerim eğitimi vermeye başladı. Uzman öğreticiler tarafından verilen derslere çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösteriyor.

Minik yüreklere Kur'an aşısı

Bağlar Belediyesi tarafından ilk kez başlatılan dini eğitimin temel bir gereksinim olduğunu belirten  Başkan Hüseyin Beyoğlu,”Kurslarımız tüm vatandaşlarımızın hizmetine açıktır. Gayemiz şuurlu nesillerin yetişmesine vesile olmaktır.”  ifadelerini kullandı.

Kadınlara ve çocuklara yönelik faaliyetleriyle dikkat çeken merkezlerde  ayrıca dikiş nakış,çocuk gelişimi ve kuaförlük gibi alanlarda eğitimler verilirken,kadınlara hukuki ve psikolojik destek hizmeti de sağlanıyor.

BELEDİYE BÜNYESİNDE BİR İLK DAHA

Bağlar Belediyesi, dini eğitim alanında önemli bir hizmeti hayata geçirdi. Belediyenin Kadın Ve Aile Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Solin Çocuk Oyun Evi ve Kardelen Kadın Evi adındaki 4 merkezde çocuklara yönelik Kur’anı Kerim dersleri verilmeye başlandı. İlçeye bağlı 4 ayrı semtte hizmet veren merkezlerde okul saatleri dikkat alınarak başlatılan çalışmada çocuklara uzman öğreticiler tarafından Kur’anı Kerim dersleri verilirken, şu ana kadar 150 öğrencinin faydalandığı derslere olan ilginin gün geçtikçe artması sevindiriyor.

“GAYEMİZ ŞUURLU NESİLLERİN YETİŞMESİNE VESİLE OLMAK”

Bağlar Belediyesi tarafından ilk kez başlatılan dini eğitimin temel bir gereksinim olduğunu belirten  Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,göreve geldikten sonra milli ve manevi değerlere bağlı şuurlu bir nesil yetiştirmek amacıyla başlattıkları eğitime destek faaliyetlerinde önemli bir aşamaya geldiklerini söyledi. Kur’an Kurslarındaki temel eğitimin önemine dikkat çeken Beyoğlu,”Kurslarımız tüm vatandaşlarımızın hizmetine açıktır. Gayemiz şuurlu nesillerin yetişmesine vesile olmaktır.”  ifadelerini kullandı.

EĞİTİMİ TAMAMLAYANLAR İŞ HAYATINA HAZIRLANIYOR

Kadınlara ve çocuklara yönelik faaliyetleriyle dikkat çeken merkezlerde  mesleki kurslar da veriliyor. Bu kurslara katılan kadınlar,alanında uzman hocalardan aldıkları eğitimi başarıyla tamamlayarak iş hayatına atılıyor ve ailelerinin geçimini sağlıyor. Kalifiye eleman arayan işletmelerin temel ihtiyacı olan mesleki eğitimi alacak şekilde yetiştirilen kadınlar,belediyenin çeşitli alanlarda açtığı kurslara büyük ilgi gösteriyor.

Dikiş be nakış,kuaförlük,çocuk gelişimi gibi alanlarda faaliyet gösteren kursları başarıyla tamamlayan kadınlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertfika verilirken,bu kurslara katılan bir çok kadının başka işletmelerde işe başladığı ya da kendi iş yerlerini kurarak çalışma hayatına atıldığı bilgisi verildi.

Merkezlerde kadınlara yönelik hukuki ve psikolojik destek sağlanırken,uzman hocaların desteğiyle çocuklara yönelik İngilizce dersi de veriliyor.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ EN GÜZEL ŞEKİLDE UYGULUYORUZ”

Sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,ücretsiz olarak verilen kursların bir çok açığı kapattığını dile getirdi. Beyoğlu,”Kuaförlük kursunu tamamlayıp güzellik merkezi açan ya da işleten kursiyerlerimiz var. Yine çocuk gelişimi ve dikiş nakış kurslarını tamamladıktan sonra işletmeler tarafından istihdam edilen kursiyerlerimiz olduğunu biliyoruz. Bu merkezlerimizde sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunuyoruz. Vatandaşlarımızı bu merkezlerimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz