Görüş Bildir

Müfredat Dışı Sorulan Soru Öğrencileri Telaşlandırdı

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) iki oturumu geride kaldı. LYS4 oturumunda Tarih testinde yer alan açık uçlu sorunun çok kolay olmasının öğrencileri şüpheye düşürdüğünü dile getiren Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, LYS tarzına uygun olmayan yorum sorularının sorulduğuna dikkat çekti. LYS1 oturumunda müfredat dışı 1 sorunun yer aldığını söyleyen Eğribaş, bu yıl da Matematik testinde belirleyici soruların sorulduğunun altını çizdi.

Müfredat Dışı Sorulan Soru Öğrencileri Telaşlandırdı

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren LYS’nin ilk iki oturumu, Cumartesi ve Pazar günü gerçekleşecek sınavlarla geride kaldı. 18 Haziran’da yapılacak sınavlarla sonlanacak olan LYS’nin sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak.

Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, LYS4 hakkında; “ Sınav soruları incelendiğinde Felsefe grubunda yer alan Mantık ve Psikoloji testleri dışında zorlayıcı değildi. LYS’de ağırlıklı olarak bilgi soruları yer alırdı. Fakat bu sınavda YGS tarzı sorular soruldu. Tarih testinde yer alan açık uçlu sorunun çok kolay olması öğrencileri şüpheye düşürdü. Coğrafya testi ise geçen yıllara göre daha kolaydı. Her yıl olduğu gibi harita üzerinden sorular soruldu. Birkaç soru dışında öğrenciler zorlanmadı. Testlerde şüpheye düşürecek şıklar bulunmuyordu” dedi.

Öğrenciler Vakit Sorunu Yaşadı

LYS1’de müfredat dışı bir sorunun yer aldığının altını çizen Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, sözlerini şöyle sürdürdü. “Müfredat dışı olan “Uzayda Vektörler” konusundan bir soru vardı. Öğrencinin görmediği bu soru sınav anında onların telaşlanmasına neden oldu. Oyalayıcı sorulara takılıp kalan öğrenciler vakit sorunu yaşadılar. LYS1 sınavında soruların dağılımında biraz farklılıklar vardı. Her yıl 50 Matematik ve 30 Geometri yer alan sınavda, bu yıl 52 Matematik ve 28 Geometri sorusu vardı. Matematik testinde 2 geometri testinde 1 olmak üzere 3 tane kısa cevaplı soru soruldu. Genel olarak her yıl ÖSYM’nin yaptığı gibi bu yıl da LYS’de belirleyici belli sorular vardı. Sınav düzeyinde ise ciddi bir farklılık göstermedi."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi