Mülteci öğrenciler

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden Koruma Memuru İsmet Yasak ve Mülteci Koruma Birimi Ankara Ofisi çalışanları, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ı ziyaret ederek, "mülteci öğrencilerin" durumu hakkında görüştü.

Mülteci öğrenciler

Diyarbakır’daki mültecilerin durumu hakkında incelemelerde bulunmak üzere kentte gelen Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNRC) Koruma Memuru İsmet Yasak ve Mülteci Koruma Birimi Ankara Ofisi çalışanları, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ile bir araya gelerek Diyarbakır’da yaşayan sığınmacı ve mülteci öğrencilerin yaşam koşulları, eğitim hakları ve İlimizde eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

MÜLTECİ ÖĞRENCİLERİN DURUMU

Ziyarete ilişkin konuşan Aslan, son yıllarda artış gösteren mülteci ve göçmenlerin eğitim sektöründe yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili olarak alınması gereken önlemler hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti. Aslan, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Koruma Memuru İsmet Yasak’a ve Mülteci Koruma Birimi Ankara Ofisi çalışanlarına, çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz