Görüş Bildir

Nizip'te Suriyeli öğrencilere yeni okul

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, Suriyeli öğrenciler için 12 sınıftan oluşan geçici eğitim merkezi açıldı.

Nizip'te Suriyeli öğrencilere yeni okul
Nizip'in Fırat Mahallesi'nde, AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Lüksemburg devletinin maddi katkısı ve UNICEF desteğiyle yapılan, içerisinde 10 ilköğretim, 2 anaokulu olmak üzere toplam 12 sınıftan oluşan geçici eğitim merkezi düzenlenen törenle açıldı.
1080 öğrenci kapasiteli eğitim merkezinin açılışı için düzenlenen törene; Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan vekili Latif Karadağ, AFAD İl Müdürü Sinan Atakan, Nizip Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş ile davetliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle; eğitim çalışmalarına desteğin hayati önem taşıdığını belirterek, "UNICEF olarak Nizip'te yeni açılan eğitim merkezi de dahil olmak üzere bugüne kadar 27 prefabrik eğitim merkezinin kurulumunu gerçekleştirmiş olduk. Eğitim sadece çocukların temel haklarından biri olarak görülmemelidir. Bu eğitim merkezleri aynı zamanda çocukların yaşadıkları travmaları atlatmaları ve geleceklerini kurmaları için son derece önemlidir" dedi.
Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius ise Suriyeli çocukların eğitim haklarının korunması noktasında desteklerinin süreceğini kaydetti.
Gaziantep Vali yardımcısı Adil Nas da konuşmasında UNICEF’in eğitim alanında katkılarının diğer uluslararası kuruluş ve toplumlara örnek olması dileğinde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri açılışını yaptıkları okulu inceledi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi