Nusaybinli terör mağduru öğrenciler için etkinlik

Mardin'in Nusaybin Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Nusaybin Belediyesinin iş birliğiyle terör mağduru öğrenciler için etkinlik düzenlendi.

Nusaybinli terör mağduru öğrenciler için etkinlik

Oğuzhan İlkokulunda okuyan terör mağduru öğrenciler için hazırlanan etkinlik kapsamında, öğrenciler Mardin'in tarihi ve turistik yerleri gezdi ve doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

Mardin Müzesini ziyaret eden öğrenciler, unutulmaya yüz tutmuş cam altı boyama, kök boya baskı, ebru gibi el sanatlarını yapmayı öğrendi. 

ÖĞRENCİLER İÇİN ETKİNLİK

Sanat Tarihçisi ve Müze Görevlisi Seher İvrendi, 2010 yılından beri devam eden müze etkinliklerini okullarla iş birliği içerisinde yürüttüklerini söyledi.

Nusaybin Kaymakamlığı ile ortak bir proje hazırladıklarını kaydeden İvrendi, "Kaymakamlığın belirlediği 35 kişilik öğrenci grubu müzeyi gezdi. Buraya gelen minik çocuklar bize emanet. Eğitim salonlarında daha çok kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaptırıyoruz. Öğrencilerimizle atölyelerde cam altı boyama, maden para baskısı, kök boya, ebru ve resim çalışması yaptık." diye konuştu.

İvrendi, çocukların müzede çok keyifli vakit geçirdiğini ve rahat bir nefes alma fırsatı yakaladığını ifade etti.

Öğretmen Davut Sincar da "Terör saldırıları nedeniyle çocukların psikolojileri bozulmuştu. Bu etkinlik çocuklara moral oldu. Bu programa vesile olanlara teşekkür ediyoruz." dedi.

Öğrencilerden 10 yaşındaki Rafiye Şimşek, müzeyi çok merak ettiğini, etkinlik sayesinde müzeyi gezme ve el sanatlarını öğrenme fırsatı yakaladığını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz