Öğrenciler çöp topladı

Mardin’de üniversite öğrencileri cadde, sokak ve parklardaki çöpleri toplayarak temizledi.

Öğrenciler çöp topladı

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, düzenlediği etkinlikte cadde, sokak ve parklardaki çöpleri toplayarak temizledi.

Daha önce Mardin ve ilçelerine bağlı yerleşim bölgelerinde içtimai hayata katkı niteliği taşıyan faaliyetleri “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi içeriğinde düzenlediklerini ifade eden Çocuk Gelişimi Bölümü Hocası Mehmet Fatih Erdolu, üniversite olarak gençlerin sağlıklı şekilde çevreye duyarlı ve toplumla bütünleşmelerini sağlamayı hedefleyen çalışmalar yaptıklarını belirtti.

ÇÖP TOPLADILAR

Ramazan ayı münasebetiyle Mardin’de bulunan birçok camiinin bakım ve temizliğini de yaptıkları bilgisini veren Erdolu, üniversite olarak toplumsal ihtiyaçlara duyarlılık gösteren, işbirliği ve gönüllülük esasına dayanan bir eğitim anlayışından hareketle eğitim verdiklerini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin, "Temiz çevre temiz hayat" sloganıyla başlattığı etkinlik çerçevesinde Mardin’de misafir ettiklerini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, öğrencilerin araştırma ve eğitim işlevlerini yerine getirmelerinin yanı sıra yaşadıkları çevrede faydalı davranışlar sergileyen yaratıcı bireyler olarak yetişmelerini hedeflediklerini söyledi.

Ağırakça, Çevre bilinci oluşturma hizmetlerinin en az eğitim ve öğretim kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, Artuklu Üniversitesinin yerleşke alanında dev peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını bilgisini verdi

Kaynak: Diyarbakır Söz