Görüş Bildir

Öğrencilerden Afrika'daki Katarakt Hastalarına Destek

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Vali Aydın Arslan Fen Lisesi'de Afrika'da katarakt ameliyatı olmak için bekleyen hastalara destek için kermes düzenlendi.

Öğrencilerden Afrika'daki Katarakt Hastalarına Destek

Okul müdürü Mahmut Ercil kermesin açılışında yaptığı konuşmada, Afrika'da katarak ameliyatı için bekleyen insanlara yardım etmek için etkinlik yaptıklarını söyledi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yaptığı yardımlar sayesinde Afrika'da katarakt ameliyatı olanlarla ilgili haberleri izlerken çok etkilendiklerini aktaran Ercil, "Katarakt ameliyatı için bekleyen insanlara destek olmak istiyoruz. Öğrencilerimizin desteğiyle yaptığımız bu etkinlik sayesinde orada ki insanların duasını almak istiyoruz." dedi.

Öğrencilere iyilik yapmanın güzelliğini ve yardımın önemini anlatmak için çalışma yürüttüklerini dile getiren Ercil, "Gençlerimizde yardım konusunda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Gençler yardım ederek ne kadar büyük bir iş yapacaklarının farkında olsun istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Afrika'da 700 kişinin faydalandığı su kusuyu açtı

Öğrencilere iyilik ve yardımlaşma duygularının oluşması için farklı projelere katkı sunduklarını vurgulayan Ercil, okulları adına Çad'ta bir su kuyusunu açtıklarını aktardı.

Ercil, su kuyusundan 700 kişinin yararlandığını işaret ederek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimize yardım için yer yüzünün her tarafına ulaşabileceğimizi gösterdik. Vali Aydın Arslan Fen Lisesi'nin Afrika'da bir su kuyusu var. Projeye destek olan öğrencilerimize ve velilerine çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz çok iyi fakültelere yerleşiyorlar. Amacımız sadece akademik başarı değil. Öğrencilerimizde yardımlaşma konusunda da duyarlılık oluşturmak istiyoruz."

Veli ve öğrenciler memnun

Öğrencilerden Zeynep Çolak, etkinlik sayesinde yurt dışındaki insanlara yardım ettiklerini belirterek, "İnsanlara yardım etmek çok güzel bir duygu. Çünkü katarakt ameliyatı için parası olmayanlar var. Milyonlarca böyle insan var. Birisini bile kurtarabilmek çok önemli." dedi.

Navsiyan Bekiroğlu, katarakt ameliyatı için bekleyen insanlara umut ışığı olabilmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Veli Suzan Öcal da etkinliğin çocuklar için çok faydalı olduğunu belirterek, "Çok zor durumda olan insanlara karşı duyarlı olmaları çok güzel bir şey. Kendilerinden daha zor durumda olan insanları görüyorlar. Geleceğimizin daha düzgün temellerin oluşması için çocukların küçük yaşlarda böyle projelere imza atması önemli." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi