Görüş Bildir

Öğrencilerin kermesi!

Dicle Üniversitesi öğrencileri, geliri Suriye'nin Halep şehrindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere kermes düzenledi.

Öğrencilerin kermesi!

Dicle Ünversitesi'nde bir araya gelen 9 öğrenci kulübü "Dicle Üniversitesi Müslüman Gençliği Halep'e Ensar Oluyor" kampanyasıyla kermes açtı.

İlahiyat Fakultesinde açılan kermeste yiyecek, içecek, kitap ve hediyelik eşyalar satılıyor.

Kermese destek veren klüplerden Genç Kardeşler Klübü Başkanı Orhan Özgüzel, Suriye'deki sivil insanlara yardım etmek amacıyla kermes düzenlediklerini söyledi.

Özgüzel, şunları kaydetti:

"Sadece Suriye değil Myanmar, Irak ve diğer İslami coğrafyalarda yaşayan Müslümanlar zulme uğruyor. Eğer biz birlik ve beraberlik içerisinde hareket etseydik ve Hazreti Muhammed'in istemiş olduğu hayatı yaşasaydık Suriye, Irak ve Myanmar bugün böyle olmazdı. Dünyanın her yerinde Müslüman gözyaşı dökmezdi."

KERMES DÜZENLEDİLER

Polis eşlerinin de kermeslerine yemek yardımında bulunduklarını aktaran Özgüzel, "Halep halkına yardım götürebilmek için öğrencilerin bir araya gelmesi, geleceğe yönelik bir umuttur. Herkes bu çalışmayı sahiplendi. Toplanan paralarla Halep halkına un göndereceğiz." dedi.

Bilgi ve Erdem Topluluğu Başkanı Yunus Kaplan ise herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ve Halep'te büyük bir insanlık suçu işlendiğini kaydetti.

Tüm Müslümanlar'dan da aynı duyarlılığı beklediklerini vurgulayan Kaplan, "Halepli Müslümanlara destek olmak için kermes açmaya karar verdik. Her öğrenci elinde gelen imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Öğrencilerden yoğun bir ilgi var. Kapyanyaya ilgi beklentilerimizin üstünde." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi