Görüş Bildir

Öğretmen oyun sahneledi

Batman’ın Kozluk ilçesinde öğretmenlerce sahnelenen tiyatro oyununa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Öğretmen oyun sahneledi

Kozluk’ta Kültür ve Sanat Topluluğunda öğretmenleri tarafından sahnelenen tiyatro oyununa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

TİYATRO GÖSTERİMİ

Hristo Boytchev’in yazdığı, Hüseyin Mevsim’in çevirdiği Titanik Orkestrası adlı oyunda sahne alan öğretmenler Ergün Zengin, Mehmet Özel, Mensube Kartal, Osman Adsan ve Murat Işık, seyircilere doyumsuz anlar yaşattı. Oyunu Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, Belediye Başkan Vekili Veysi Işık, İlçe Emniyet Amiri Oğuzhan Aykırı, İlçe Özel İdare Müdürü Selahattin Aydın, hakimler ve savcılar da izledi.

İLGİ GÖRDÜ

Oyununu yöneten Murat Işık, “Bu sene ilçemizde öğretmenlerden oluşan bir kadroyla Kozluk Kültür ve Sanat Topluluğu adında bir oluşuma gittik. Amacımız küçük ilçemizde farlılıklar yaratarak ilçeyi kültürel ve sanatsal anlamda daha ileri taşımaktır. Bu hedef doğrultusunda bir tiyatro oyunu oynamaya karar verdik. Oyunumuzu seçerken yaklaşık olarak 500 oyun içinden bu oyunu seçtik. Titanik Orkestrası oyunu derin bir felsefeye sahip, izleyenlerin kendisini sahnede bulabileceği, düşünmelerine ve sorgulamalarına neden olacak bir oyun. Seyirciler oyundan çıktıktan sonra hayatın neresinde olduğunu bir daha sorgulayacak. Büyük bir emek harcayarak hazırladığımız oyunun tekrarını bu akşamda oynayacağız. Oyunumuz biletli ve bu gösterimlerden elde edilecek gelirleri sosyal sorumluluk projelerinde kullanacağız” dedi.

KEYİFLE İZLEDİK

Oyunu keyifle izlediğini söyleyen Harun Baltaş, “Bu tarz da bir tiyatro oyununun ilçede oynanmasından memnun kaldık. Keyifle izledik. Emek sarf edilerek sahnelenmiş bir tiyatroydu. Uzun yıllardır bu tür etkinliklerden uzak kaldık. İnşallah devamı da gelir” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi