Görüş Bildir

Öğretmen Tohumda Ormanı Görmeli

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ve Kayapınar İlçe Müftülüğü işbirliğiyle “Öğretmen Tohumda Ormanı Görmeli " konulu bir konferans düzenlendi.

Öğretmen Tohumda Ormanı Görmeli

Dicle Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleşen etknlikte Grup Kabem’in ilahi dinletisi ile başlayan program, öğretmen konulu şiir okumaları ile devam etti.

“Bizler, bazen birçok güzelliklerin olmasını isteriz. Ama bazen ters giden bir şeyler olabilir, öğretmen olarak nasıl bir tohum ekmeliyiz ki sonu tatlı olsun” diyen Kayapınar İlçe Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, gelecek nesilleri yetiştirirken bu bilinçle hareket etmeliyiz” dedi.

Öğretmenlerin, mesleğe idealist olarak başladığını dile getiren Yazar Sait Çamlıca ise, başlarda bunun kolay olduğunu ancak asıl zor olanın bu idealizmi sürdürmek olduğunu belirtti. Okudukça idealist kalındığını, okumayınca zamanla tekdüzeliğe teslim kalındığının altını çizen yazar Çamlıca, öğretmen adaylarına bol bol okumaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

ÖĞRETMEN TOHUMDA ORMANI GÖRMELİ

Çocuklarla ve gençlerle iletişim kurmakta zorlanan kişilerin sorununun, çocukluklarını veya gençliklerini yaşamamalarından kaynaklandığına dikkat çeken Çamlıca, konferansı izleyen öğretmen adayı öğrencilere “öğretmenlik, sabır isteyen bir meslek, bıktım artık, bu çocuklardan! diyebilecek konuma gelindiyse, lütfen öğretmenliği bırakın ve başka bir sektörde şansınızı deneyin” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Meslek gözlüğü diye bir kavramın varlığından söz eden Çamlıca, “ayakkabı boyacısı, ayakkabıya, terzi kumaşa, öğretmen ise insana bakar” diye konuştu.

Konferans, öğretmen adaylarının, sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi