Görüş Bildir

Öğretmenlere yurtdışı tatili

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, "Belediye olarak 100 öğretmenimizi yurt dışı tatili ile ödüllendiriyoruz"

Öğretmenlere yurtdışı tatili

Diyarbakır'da düzenlenen törenlerle, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, "Belediye olarak 100 öğretmenimizi yurt dışı tatili ile ödüllendiriyoruz" müjdesini verdi.

Anıt Park’ta Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Öğretmenevi'nde devam etti. Programa Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından gönderilen Öğretmenler Günü mesajının okunmasının ardından konuşan Güzeloğlu, öğretmenlere yurt dışı tatil müjdesi vererek, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarını öncelikli olarak eğitime tahsis ettiklerini söyledi. Güzeloğlu,  öğretmenliğin her alanda adanmışlığı ifade eden en kıymetli meslek olduğunu ifade etti.

BİLGİ EKONOMİSİ

Bilgi ekonomisi ve ekonomiyi belirleyen bilgi üretiminin başat olduğu bir çağda, en değerli kavramın bilimsel bilgi olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, zamanın ruhunun, bilginin ürüne dönüştürülmesi, bilginin kullanılarak değişimin yönlendirilmesine kadar bir dizi belirleyiciden etkilendiğini aktardı.

Güzeloğlu, dünyayı bilgiyi üretenlerin yönettiğini, bu nedenle bilgi ve üretim kavramlarında da öğretmen ve eğitim sisteminin öne çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Öğretmenlerimizin bu noktadaki katkılarını, çabalarını, ışık saçtığı en küçük yerleşim biriminden merkez ve metropollere kadar oluşturduğu değer alanını biliyoruz. Diyarbakır'da eğitimin istediğimiz boyuta gelmesi için iddiasını ortaya koyan, ulusal ve uluslararası alanda anılan bir kent olması için yoğun gayret içerisindeyiz. Gelecek eğitim yılında derslik sayılarından başlayarak çok büyük bir iyileşmeyi, değişimi gerçekleştireceğiz."

YURTDIŞI TATİL

Büyükşehir Belediyesi olarak kentte eğitimin niteliğinin yükseltilmesi için çok büyük bütçe ayırdıklarını vurgulayan Güzeloğlu, "Belediye olarak 100 öğretmenimizi yurt dışı tatili ile ödüllendiriyoruz. Kriterleri İl Milli Eğitim Müdürülüğünce belirlenecek, ilk yarı yılda başarılarıyla öne çıkan 50 öğretmenimizi ara tatilde, ikinci yarı yılda da yaz tatilinde 50 öğretmenimiz olmak üzere 100 öğretmenimizi yurt dışı tatili ile ödüllendiriyoruz." diye konuştu.

 ÖĞRETMENİN DEĞERİ

İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer ise, "Bugün öğretmenin toplumdaki değerini anlatmak, öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrenci ve öğretmen ilişkisini güçlendirmek, emekli olanları hatırlamak, kaybedilen eğitimcileri anmak ve yeni öğretmenlere meslek bilincini aşılamak amacıyla toplandığımız güzel bir gün. Bu vesileyle ülkemizin bu yerlere gelmesinde emekleri olan bütün öğretmenleriiz saygıyla yad ediyoruz. Başta baş öğretmen Mustafa Kemal olmak üzere bizleri bugünlere getiren öğretmenlerimizi şükranla anıyor ebediyete intikal ederek aramızdan ayrılmış olanları Allah’tan rahmet diliyor, siz değerli meslektaşlarıma saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından aday öğretmenler yemin etti. Program, şiir dinletisi ve Güzel Sanatlar Lisesi müzik korosunun seslendirdiği eserlerin ardından son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi