Ödüllerini Aldılar!

Birincisi 2013 yılında yapılan ve oldukça ilgi gören Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının dördüncüsü bu yıl yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Her yıl katılımcı sayısını artıran ve merakla beklenen bir yarışma halini alan Ufka Yolculuk Kültür Yarışması Türkiye'nin en büyük katılımlı sivil bilgi yarışması unvanını da taşıyor. Her yıl değişik bir konu başlığı altında yapılan yarışma bu yıl hadis alanında yapıldı.

Ödüllerini Aldılar!

Birincisi 2013 yılında yapılan ve oldukça ilgi gören Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının dördüncüsü bu yıl yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Her yıl katılımcı sayısını artıran ve merakla beklenen bir yarışma halini alan Ufka Yolculuk Kültür Yarışması Türkiye'nin en büyük katılımlı sivil bilgi yarışması unvanını da taşıyor. Her yıl değişik bir konu başlığı altında yapılan yarışma bu yıl hadis alanında yapıldı.

Diyarbakır'dan Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformunun organize ettiği, Malatya İl Organizasyonunu da, Çoşku Gençlik Spor ve İzcilik Kulubunün üstlendiği  Ufka Yolculuk Kültür Yarışması'nın ödül töreni önceki gün Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Konferans salonunda yapıldı. 81 İl'de gerçekleştirilen yarışmaya 359 bin 230 kişi katıldı. Yarışmaya katılanlardan 9 bin 824'ünün cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerden oluşması dikkat çekti.

Ödül töreninde konuşan Diyarbakır Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mehmet Karakoç, düzenledikleri yarışmanın kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu söyledi.

“HER KESİMDEN VATANDAŞ YARIŞMAYA KATILDI”

Karakoç, “Önceki yıllarda Kuran-ı Kerim Meali, Son Peygamberin Hayatı ve İslam İlmihali konularında düzenlenen Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın 2016’daki teması Hadisi Şerifler olarak belirlendi. Bu yıl ki yarışmanın amacı, dünyada dostça yaşayan iyi niyet sahibi şahsiyetleri, yaratıcının hoşnutluğunu kazanmaya vesile olacak şekilde Son Peygamber’in (SAV) mesajlarıyla buluşturmak, hadisi şeriflerin her zamana çağa hitap ettiğine dair farkındalık oluşturmak için 2016 yılının tamamını kapsayacak şekilde Peygamber Efendimizin hadislerinin okunmasını, anlaşılmasını ve hayata tatbik edilmesini teşvik etmektir” dedi.

Karakoç şöyle dedi; “En geniş katılımlı sivil bilgi yarışması olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'nın dördüncüsü, 81 il, 803 ilçe ve KKTC’deki sınav merkezlerinde, internet üzerinden ise Dünya genelinde başarıyla tamamlandı. 3 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirilen ve 7’den 70’e her kesimden ana-oğul dede-torunun birlikte katıldığı sınava, yaklaşık 360 bin kişi müracaatta bulundu.”

“YARIŞMAYA İLGİ 10-15 YAŞ ARASI OLDU”

“Engellilerin de katılabildiği yarışmaya, Türkiye genelindeki 360 cezaevinden 231'indeki yaklaşık 10 bin mahkûm iştirak etti. Yarışmaya 10 yaş altındaki 15 bin 145 öğrenci başvururken, en fazla ilgi 162 bin 628 kişiyle 10-15 yaş arası ortaöğretim öğrencileri tarafından gösterildi”  diyen Karakoç şöyle konuştu.

“YILIN PROJESİ SEÇİLDİ”

“Bu yıl, “Yılın Projesi” seçilerek yükselişini sürdüren organizasyona, 100’ü aşkın sivil toplum kuruluşu proje ortağı olarak destek sağladı. 29 Nisan 2016 Cuma günü saat 20.00 itibariyle de sonuçlar açıklandı ve Tüm Türkiye’yi ödül töreni heyecanı sardı. Diyarbakır ilimizde 950 kişi yarışmaya başvurdu. 30 gözetmen görev almış olup, Diyarbakır Merkezinde, Bismil, Çınar ve Ergani İlçelerinde kitap okuma yarışmamız sorunsuz olarak tamamlandı. Diyarbakır D Tipi E tipi ve Açık Cezaevlerinde de yarışmaya başvuran mahkûmlar da sınava girdi”

“DİYARBAKIR’DA 950 KİŞİ BAŞVURU YAPTI”

Karakoç, “Bu başarıda en büyük paya sahip Coşku Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübümüzün sorumlularına, gönüllülerine, liderlerine, izcilerine, katılımcı yarışmacılara canı gönülden teşekkür ederim. Bu yarışma, “8 milyarı hedefleyen bir faaliyet olarak” yaptığımız, sivil ve ÖSYM’ den sonra alanda en yaygın çok büyük bir organizasyon oldu. % 100 gönüllü bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yarışmamızın tanıtım aşamalarından ödül törenimize kadar bizden desteklerini esirgemeyen, Derneğimize gönül vermiş Üyelerimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İl Müftülüğümüze, sınav merkezi olarak kullandığımız okullarımızın kıymetli müdürlerine, gönüllü gözetmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖDÜL TÖRENİ VE KAZANANLAR”

Yapılan konuşmaların ardından, yarışmanın Diyarbakır’daki ayağında kategoriler göre dereceye girenlere ödüllerini verildi. Dereceye girenler şunlar.

A Kategorisi: 1. Ömer Faruk BAYDAR (1000 ) 2.  Esra ÇAKMAK              ( 750 ) 3.  Zehra Naz CAN              (500 )

B Kategorisi: 1. M. Nuri BARAN          (1000) 2. Serpil KARADAĞ        (750) 3. Hamdullah DAŞLI       (500)

C Kategorisi: 1. Semra MEYLANİ      (1000) 2.  Hasan Fırat ABA      (750 ) 3.  Erol ERGÜN              (500)

Kaynak: Diyarbakır Söz