Görüş Bildir

Öğrenci buluşması

Dicle Üniversitesinde öğrenci buluşması gerçekleştirildi. Rektör Gül, öğrencilerin görevinin ise çalışmak olduğunu kaydetti. Öğrencilerin, Türkiye’nin en iyileri olma azmi ile çalışmaları gerektiğinin altını çizen gül, “mesleğinizin, alanınızın en iyisi olmak için çok çalışmalısınız” diye konuştu.

Öğrenci buluşması

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesinin işbirliğiyle tanışma etkinliği düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Tanrıverdi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Toprak, Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Sait Bahçe, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cenap Ekinci, Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Müdürü Sıddık Akman, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bu tür etkinlikler aracılığıyla öğrencilerle bir arada olmaktan büyük keyif aldıklarını dile getiren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Toprak, Rektör Prof. Dr. Talip Gül’ün belirlediği vizyon çerçevesinde her hafta bir etkinlik yapacaklarını söyledi.

ÜNİVERSİTEYİ GELİŞTİRMEK

Üniversitelerin, ülkelerin yüksek kurumları olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Talip Gül, ülkelerin gelişmelerinde üniversitelerin rollerinin büyük olduğunu belirtti. Dicle Üniversitesinin, Türkiye’nin en köklü ve en eski üniversitelerinden biri olduğuna dikkat çeken Rektör Gül, “bizim en büyük hedefimiz, üniversitemizi en gelişmiş üniversite düzeyine getirmek. Yani Hacettepe ile Cerrahpaşa ile yarışır düzeye getirmektir” dedi.

Üniversitelerin en önemli görevinin eğitim olduğunu vurgulayan Gül, öğrencilerin görevinin ise çalışmak olduğunu kaydetti. Öğrencilerin, Türkiye’nin en iyileri olma azmi ile çalışmaları gerektiğinin altını çizen gül, “mesleğinizin, alanınızın en iyisi olmak için çok çalışmalısınız” diye konuştu.

Her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve projelere açık olduklarını anlatan Gül, büyük projelere imza atmadan, üniversitelerin sesini duyuramayacağını ifade etti.

HALKIN DESTEĞİYLE

Yeni yönetim olarak, halkın desteğini alarak üniversiteyi yönetmeyi düşündüklerini vurgulayan Gül, Dicle Üniversitesini hak ettiği yere getirme azminde olduklarını anlattı.

Diyarbakır için üniversite-makine mühendisleri odası ve sanayi birlikteliğinin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Sait Bahçe, her türlü birlikteliğe hazır olduklarını söyledi.

Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Müdürü Sıddık Akman ise Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesinin öğrencilerle buluşma noktalarını içeren bir sunum yaptı. Konuşmaların ardından Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesinin hediyesi olan (T) cetveli öğrencilere verildi. Program, verilen kokteyl ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi