Öğrenci Velilerine Madde Bağımlılığı Semineri

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde öğrenci velilerine yönelik madde bağımlığı semineri verildi.

Öğrenci Velilerine Madde Bağımlılığı Semineri

Çermik Öğretmen Evi'nde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliğinde görevli polis memuru Nihat Evirgen tarafından verilen seminere velilerin istenilen seviyede ilgi göstermediği gözlendi.

BAĞIMLILIK SEMİNERİ

Çermik Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Amirliği tarafından organize edilen, velilere yönelik çocuklarını madde bağımlılığından nasıl koruyacakları konusunda seminer verildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliğinde görevli polis memuru Nihat Evirgen, madde bağımlılığının bir anda gelişen ya da madde kullanır kullanılmaz oluşan bir durum olmadığını söyledi. Evirgen, "Zaman içerisinde gerçekleşen bir süreçtir. Ergenlik döneminde gençler ailelerinden daha çok arkadaşları ile vakit geçirirler. Bu süreçte en önemli faktör bu maddeleri gence getirecek arkadaş çevresidir. Bir gencin çevresinde madde kullananlar arttıkça onun da madde kullanma ihtimali artar. Madde bağımlısı olan kişinin kendine güveni azalır, kendini kontrolü zayıflar, insani prensipleri yok olmaya başlar, kullandığı maddeler vücudunun savunma mekanizmasını yok edip bağışıklık sistemini zayıflatır. Böylece bağımlı kişi, maddeyi alabilmek için önce parasını bitirir, çevresindeki insanların paralarını ve eşyalarını çalmaya başlar, hırsızlık, gasp, yan kesicilik gibi suçlara karışır, suç işlerken yakalanır ve özgürlüğünü kaybeder, maddenin vücuda verdiği zarardan dolayı sağlığını ve en sonunda da hayatını kaybeder" dedi.

AİLELER AMAN DİKKAT

Madde kullanımına neden olan en önemli etkenin arkadaş ve merak olduğuna dikkat çeken Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliğinde görevli polis memuru Nihat Evirgen, aileler çocuklarının madde kullanıp kullanmadığını anlamak istediklerinde çocukların çamaşırlarıyla bizzat ilgilenmeleri gerektiğini söyledi. Evirgen, "Onları kucaklayın, arkadaşlarını tanıyın, şüphelendiğiniz durumlarda ise panik ve öfkeyle hareket etmeyin, sorunu görmezden gelmeyin, onu bu illetten kurtarmak için mutlaka öğretmenleriyle ve polisle diyaloga geçin" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz