Görüş Bildir

Öğrenci velisine sınav semineri

Kayapınar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren beş eğitim destek evinde SBS kurslarına katılan ve hafta sonu sınava girecek öğrencilerin ailelerine "Sınav öncesi çocuklara aile desteği" konulu seminer verildi.

Öğrenci velisine sınav semineri

Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 5 eğitim destek evinde SBS kurslarına katılan ve hafta sonu sınava girecek 200 öğrencinin ailesine "Sınav öncesi çocuklara aile desteği" konulu seminer verildi. Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür Merkezi çok amaçlı salonda verilen seminere Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kardaş, Sosyolog Aynur Ayhan, eğitim destek evleri öğretmenleri ve kursiyer öğrencilerin aileleri katıldı. Seminerde ilk olarak eğitim destek evlerinde yapılan etkinlikleri konu edinen slayt gösteri yapıldı.

SBS KURSLARI VE KURAL

Gösterim sonrası açıklama yapan Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü İsmail Kardaş, eğitim destek evlerinde verdikleri eğitimin birçok kurum ve kuruluşa örnek olduğunu belirterek, "Belediyemizin bünyesinde faaliyet gösteren eğitim destek evlerinde kadınlara yönelik dikiş-nakış kursları, eşit koşullarda eğitim şansı olmayan çocuklarımıza yönelik bilgisayar, Kürtçe dil kursları, kültürel kurslarla her cinsten her yaştan insana ulaşmayı sağladık. Eğitim destek evlerindeki etkinliklerimizle dezavantajlı herkese geleceklerini şekillendirmeleri için yaşamlarını küçük bir katkı sunduk. Bu çabamız sonucu birçok alanda büyük başarılar elde ettik ve yaptıklarımız birçok kurum ve kuruluş için örnek teşkil ettiği içinde ayrıca gururluyuz" şeklinde konuştu.

KAYGI VE HEYECANDAN UZAK

Sosyolog Aynur Ayhan ise ailelere yönelik yaptığı konuşmada, çocukları sınava giren ailelerin daha çok kaygılı ve heyecanlı olması çocuk üzerinde baskına neden olduğunu belirterek, "Her şeyden önce belediyelerin eğitim destek evlerinde verilen kurslar ve yaklaşım öncelikle çocuklarda güzel değişimlerde neden olmakta. Ancak sınava girecek çocukların aileleri çocuklara oranla daha kaygılı olmaları çocuklar üzerindeki baskıyı artırıyor. Bu baskı hiçbir şekilde çocukların yararına olmadığı aileler tarafından görülmeli. Ailelerin bu yaklaşımının en büyük nedeni ise bölge gerçeği ve yoksulluğun getirdiği bir yere tutunma kaygısından kaynaklanmakta" diye konuştu. Seminer sonrası aileler belediye tarafından verilen kokteyle katıldılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi