Öğrenciden okul müdürüne 'fişleme' suçlaması

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Hayrettin Duran Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi U.F., Yeni Demokratik Gençlik (YDG) üyesi olduğu için okul yönetimince fişlendiğini öne sürdü.

Öğrenciden okul müdürüne 'fişleme' suçlaması
Bir grup arkadaşıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde açıklama yapan U.F., "Benimle aynı sınıfta eğitim gören öğrencilerin velilerini çağırıp toplantı yapan okul müdürümüz, onlara benimle ilgili, 'Çocuklarınızı bu çocuktan uzak tutun, bu çocuk terör örgütüne üye' diyerek beni fişlemiştir" dedi. U.F., İzmir'deki liselerde, okul idaresinin polis işbirliği içinde, devrimci, demokrat ve yurtsever öğrenciler üzerinde baskı yaptığını ileri sürdü. Kendisinin ve üyesi olduğu YDG'nin muhalif yapıda olduğu için baskı gördüklerini ileri süren liseli U.F., "Geçen 9 Mart'ta yine YDG'li E.Ö. adlı arkadaşımız Balçova İlçesi'nde, dolmuş beklerken sivil polisler tarafından resmi hiçbir işlem yapılmaksızın gözaltına alınmıştır. Berkin Elvan'ın katledilmesiyle ilgili eylem yapacağı öne sürülen E.Ö. akşam saatlerinde serbest bırakılmıştır. Bu faşist baskı ve politikalar bizi yıldıramaz" diye konuştu.
İnsan Hakları Derneği İzmir Şube Sekreteri Caner Canlı da öğrencilere baskı uygulayan okul yöneticilerinin yaptıklarının suç olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz