Görüş Bildir

Öğrenciler 500 TL, okullar 50 bin TL harcayacak

2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül’de başlıyor. Veliler ise alışveriş telaşında. Hem anne babalar hem de okullar öğrencilere güvenilir malzeme sunmak istiyor. Diğer yandan doların artmasına bağlı olarak yükselen fiyatlar nedeniyle kaliteli ürünü hesaplı olarak almak öncelikli duruma geliyor.

Öğrenciler 500 TL, okullar 50 bin TL harcayacak

2018-2019 eğitim - öğretim yılı 17 Eylül’de başlıyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala anne babaları da alışveriş telaşı sardı. Velilerin önceliği çocuklarına kaliteli, güvenilir aynı zamanda hesaplı ürünler alabilmek.

Bu yıl yaklaşık 18 milyon öğrencinin okul hayatına başlaması bekleniyor. Maliyetlere bakıldığında en çok masraf okul öncesi dönemindeki çocuklar için yapılacak.Okul öncesi öğrencilerin kırtasiye masrafı 330 ila 650 lira arasında değişirken ilköğretim çağındakiler için 250 liradan başlayıp 500 liraya kadar çıkıyor. Ortaöğretimde ise bu fiyat 165 ila 425 lira arasında. Geçen yıla bakarak kıyaslama yapıldığında doların da etkisiyle bu sene yüzde 30 civarında bir artış görünüyor.

EĞİTİMİN MALİYETİ

Kırtasiye masraflarını yapanlar sadece veliler ve öğrenciler değil. Okulların açılmasının yaklaşmasıyla eğitim sektörü de alışverişe hız veriyor. 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılında resmi ve özel 10.482 okul öncesi, 25.308 ilkokul, 18.643 ortaokul ve 11.360 lise olmak üzere toplam 65.793 okul bulunuyor. Bu okullarda ise 1.061.989 öğretmen görev yapıyor.

OKUL HARÇAMASI

Okulların ve öğretmenlerin en çok kullandığı kırtasiye ürünleri arasında ise tahta kalemi, kaşe, telli dosya, cetvel, delgeç ve bantın yer aldığını belirten Eğitimci Ömer Atakoğlu, bunlar dışında broşür, baskılı defter, kartvizit, antetli kağıt, bloknot ve afiş gibi baskı malzemelerinin de en önemli kalemlerden olduğunu ifade ediyor. Bir okulun yıllık baskı, kırtasiye masrafı ise 50 bin TL ile 200 bin TL arasında değişiyor. Bidolubaski.com eğitim sektörüne özel sunduğu avantajlar sayesinde kaliteli ürünleri daha hesaplı alma imkanı sağlıyor.

Eğitim sektörünün önemine değinen Atakoğlu, “Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Onların ve öğrencilerimizin gelişiminde en büyük rolü oynayan öğretmenlerimizin en kaliteli ürünleri kullanması öncelikli hedefimiz. Bu ürünlere de en kolay yoldan ve hesaplı bir şekilde ulaşmaları için çabalıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılının herkes için başarılarla dolu geçmesini dilerim” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi