Öğrenciler ders zilinin çalması için sabahladılar

Diyarbakır'daki özel bir okula yeni kayıt yapan ilkokul birinci sınıf öğrencileri, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlaması heyecanıyla okul bahçesinde kurdukları çadırlarda sabahladı.

Öğrenciler ders zilinin çalması için sabahladılar

Merkez Kayapınar ilçesindeki özel bir okulun ilkokul birinci sınıf öğrencileri, eğitim-öğretim yılının ilk gününü okul bahçesinde sabahlayarak karşıladı.

Gece okul bahçesine aileleriyle gelen onlarca öğrenci, kurulan çadırlara yerleşti. Kamp görüntüsünü andıran okul bahçesinde ateş yakıldı, Öğrenciler, geceyi şarkı söyleyip oyun oynayarak geçirdi.

Okulla yeni tanışan öğrenciler hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşarken aileler de çocuklarından ilk defa uzak kalmanın hüznünü yaşadı.

Öğrenci annesi Derya Özcel, çocuğundan ilk defa ayrılacağı için hüzünlü olduğunu ama okula başlayacağı için aynı zamanda mutlu olduğunu söyledi.

 Okula uyum kapsamında çocukları için böyle bir organizasyon düzenledikleri için okul yönetimine teşekkür eden Özcel, şöyle konuştu:

Okula uyum kapsamı

"Bu gece ilk defa ayrılacağım kızımdan. Aslında hiç kimseye emanet edemediğim yavrumu ilk defa buraya emanet edeceğim. Kızım da benim kadar heyecanlı ve yarın okulun ilk günü çok heyecanlıyım kızım birinci sınıfa başlıyor. Artık büyüdü. Kızım benden daha heyecanlı."

Öğrenci velisi Özlem Çayır ise yaklaşık 20 öğrencinin bu akşam çadırlarda vakit geçirerek okulların açılmasını heyecanla beklediklerini kaydetti.

Çocuklar için düzenlenmiş ve farklı bir program olduğunu belirten Çayır, öğrencilerinin mutluluklarını bu tür etkinliklerle taçlandıran okul yönetimine teşekkür etti.

Çayır, şunları kaydetti:

"Okula başlamak için ve güzel bir anı bırakmak için bu etkinlik düzenlendi. Tabi ki çocuğumdan bu gece ayrılacağım onun için çok üzüntülüyüm. Ama kendisi için çok sevinçliyim. Çünkü insan çocuğunu hiç kimseye emanet edemez."

   Öğrencilerden Ezgi Özcel de okulunu ilk defa gördüğünü belirterek çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Özcel, "Okul çok güzel. Öğretmeleri seviyorum.Yarın okul başlayacak. Mutluyum bu akşam çadırda kalacağım."dedi.

     Öğrencilerden Ece Çağlayan ise, "Okulum için çok heyecanlıyım. Öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Bugün çadırda kalacağım. Çok mutluyum çünkü yeni arkadaşlarla tanışacağım. Okulum yarın açılacağı için heyecanlıyım. Heyecanım git gide artıyor. " ifadelerine yer verdi.

Mirhat Demir Çayır da okula ilk defa gideceği için mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, "Bugün sabaha kadar çadırda kalacağız ve okulumuzun açılışını bekleyeceğim." dedi

Kaynak: Diyarbakır Söz