Öğrenciler için kütüplane açıldı

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Şehitlik semtindeki Şehit Öğretmen Nuriye Ak İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin kullanabileceği bir kütüphane kurdu.

Öğrenciler için kütüplane açıldı

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanlığının desteğiyle Prof. Dr. M. Siraç İnan ve Okt. Osman Solmaz rehberliğinde Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğrencileri ve Yeni Nesil Öğretmenler Topluluğu üyeleri tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında kitap toplama kampanyası düzenlendi.

KÜTÜPNANE KURULDU

23 Nisan hediyesi olarak açılışı yapılan, kütüphane ve hazırlık sürecinde yaşananlar Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Fakülte dekan yardımcıları Prof. Dr. Ali Osman Alakuş ve Yrd. Doç. Dr. Fatih Yılmaz, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim elemanları ve üniversite öğrencilerinin yer aldığı etkinlikte, öğrenciler tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi büyük bir beğeniyle izlenildi.  Açılış esnasında projede en büyük emeğin öğrencilere ait olduğunu belirten Okt. Osman Solmaz, projenin ilk gününden bugüne yoğun bir biçimde çalışan öğrencilerin, birçok minik çocuğun okumayı sevmesine vesile olacağını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz