Görüş Bildir

“Öğrenciler temel dini bilgilerden mahrum bırakılmamalı”

Seçmeli ders konusunda velileri uyaran Mardin İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdulsamet Yılmaz, öğrencilerin temel dini bilgilerden mahrum bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

“Öğrenciler temel dini bilgilerden mahrum bırakılmamalı”

DİYARBAKIR-Mardin İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdulsamet Yılmaz, seçmeli ders konusunda velileri uyardı. Ahlaklı bir toplum yolunun ahlaklı bireylerden geçtiğini vurgulayan Yılmaz, “Ahlak eğitimi, Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin, etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadeti olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hayatını öğrenerek O'nu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir.” diye konuştu.

"Medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor"

"Kötü alışkanlıklar, bağımlılıklar, zararlı arkadaşlar gibi faktörlerle çevrelenmiş bir sosyal yapıda ayakları yere sağlam basan ve doğru ile yanlışı ayırt edebilen bireyler yetiştirmenin en önemli dayanaklarından biri de hiç şüphesiz doğru din eğitimidir." diyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Dinimize ait bazı pratik uygulamalar için gerekli olan bilgi ve becerileri küçük yaşlarda çocuklarımıza kazandırmak gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Geleceğimizi emanet edebileceğimiz çocuklarımızı güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor. Bugün okul sıralarında kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimağlar sayesinde hayalini kurduğumuz medeniyet tasavvuruna ulaşacağız.”

"Aynı zamanda çocuklarımızın geleceğini de seçmiş oluyorsunuz"

Öğrencilerin temel dini bilgilerden mahrum bırakılmaması gerektiğini belirten Yılmaz, “Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır. Sizler, Temel Dini Bilgiler, Hazreti Muhammed'in Hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini seçmekle sadece bir ders seçmiş olmuyorsunuz; aynı zamanda çocuklarımızın ve milletimizin geleceğini de seçmiş oluyorsunuz. Seçmeli derslere bu hassasiyetle bakmanızı rica ediyoruz.” tavsiyelerinde bulundu. (İLKHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi