Görüş Bildir

Öğrencilere Ücretsiz Kurs

Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür, Spor (SKS) Daire Başkanlığı ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yaygın eğitim çerçevesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde öğrencilere bir çok alanda ücretsiz kurslar verilecek.

Öğrencilere Ücretsiz Kurs

İşbirliği çerçevesinde Dicle Üniversitesi rektörlük senato odasında tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bircan, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Cebe,  Dicle Üniversitesi SKS Daire Başkanı Abdullah Getiren, Yenişehir Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Özel, Dicle Üniversitesi SKS Şube müdürü Mehmet Nur Öncü, Yenişehir Halk Oyunları Koordinatörü Aydın Börü ve çok sayıda usta öğretici katıldı.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURSLAR

Toplantıda halk oyunları, müzik, fotoğraf, el sanatları, piyano vb. alanlarda düzenlenecek kurslarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Halk oyunları alanlarında usta öğreticilerinin, geçen yıl çok güzel işler çıkardıklarını söyleyen Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Cebe,  bu yıl da güzel işlere imza atacaklarından şüphe duymadıklarını belirtti.

Milli Eğitim olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiklerinin altını çizen Hacı Cebe, üniversiteden yer ve öğrenci talebinde bulunduklarını ifade etti.

Kişinin bir mesleği, bir de meşguliyetinin olması gerektiğini anlatan Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bircan, eskiden herkesin en az bir enstrüman çalabildiğini, iş dışında uğraşlar edindiğini kaydederek, sosyal aktivitelerin önemine değindi.

ÇALIŞMA ALANLARI

Üniversite olarak üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirten Bircan, çalışma alanları ve öğrencilerin temini konusunda gerekenin yapılacağını söyledi.

İmzalanan protokol çerçevesinde ilk planda 7 bölge halk oyunları olmak düzenlenecek her alandaki kurstan Dicle Üniversitesi öğrencileri ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Halk Eğitim Merkezine bağlı halk oyunları alanında 35 usta öğretici tarafından verilecek kurslardan, yaklaşık olarak bin öğrencinin faydalanması hedeflenmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi