Görüş Bildir

Öğrencilerin tiyatro keyfi

Diyarbakır Uğur Dershaneleri tarafından, öğrencilere yönelik tiyatro etkinliği düzenlendi. öğrenciler, burada hem eğlendi, hem de tiyatro hakkında bilgi sahibi oldu.

Öğrencilerin tiyatro keyfi

DİYARBAKIR- Uğur Dershaneleri, geleneksel hale getirdiği sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında öğrencileri Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde bulunan Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’ne götürdü.

Uğur Dershaneleri Ofis Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Esen, Rehber Koordinatörü İshak Arca ve Rehber Hocası Kader Bilen eşliğinde Tarancı Kültür Merkezi’ne götürülen öğrenciler, burada hem eğlendiler, hem de tiyatro hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.

Uğur Dershaneleri Ofis Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Esen,yarınlarımızın teminatı olan çocukların en iyi şekilde yetişerek, geleceğe hazırlanabilmeleri açısından bu tür sosyal ve kültürel içerikli etkinlikleri eğitim dönemi boyunca sürdürdüklerini söyledi.

‘ALGILARINI GELİŞTİRİYOR’

Esen,” Çocuklarımızı sık sık muhtelif meslek gruplarının icra edildiği atölye ve iş merkezlerine götürerek, bilgi dağarcıklarının olabildiğine gelişmesini hedefliyoruz.Bu kapsamda öğrencilerimizi buraya getirerek bir tiyatro oyununun A’dan Z’ye nasıl hazırlandığını ve nasıl sunulduğunu yerinde görmelerini hedefledik. Yani tabiri caizse işin mutfağından servis yapılmasına kadar hangi aşamalardan geçtiğini, yerinde görerek öğrendiler. Kostümlerin hazırlanmasından tutun, provaların nasıl yapıldığını yerinde görmeleri, öğrencilerimizin eğlenirken öğrenmelerine vesile oluyor. Bu tür etkinlikler çocuklarımızın, algılarının ve muhakeme gücünün gelişmesine de büyük faydalar sağlıyor. Öğrencilerimize büyük faydalar sağlayan bu yöndeki eğitici çalışmalarımızı, eğitim-öğretim dönemi boyunca muhtelif platformlarda sürdüreceğiz.” dedi.

‘YARINLAR ÇOCUKLARA EMANET’

Uğur Dershaneleri Kurucusu M.Zeki Esen ise Bahçeşehir Koleji ve Uğur Dershaneleri olarak normal ders programlarının yanı sıra, çocuklarda güven ve sorumluluk duygusu pekiştirip, yeni ilgi alanları oluşturmak ve onlara yeni beceriler kazandırmaya yönelik her türlü bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda farklı içerikli etkinlikler tasarladıklarını kaydetti.

Esen, ”Değişik yerlere yapılan geziler, yarışmalar, öğrencilerin hazırlayıp sunduğu tiyatro ve benzeri gösteriler, spor, münazara ve benzeri diğer etkinlikler ile, öğrencilerimizin eğitimleri boyunca okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmalarını sağlıyoruz. Bunun yanısıra çevreyi koruma bilinciyle hareket edebilme, kendine ve çevresindekilere güven duyabilme, planlı çalışma alışkanlığı edinebilme, serbest zamanlarını etkin ve verimli değerlendirebilme, Aldığı görevi istekle yapabilme, sorumluluk alabilme, grupça yapılan görevleri tamamlamak için istekle çalışabilme ve gruba karşı sorumluluk duyabilme gibi pozitif davranış ve tutum ediniyor. “ şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi