Görüş Bildir

Öğrencilerini "sevgiyle ısıtıyorlar"

Van'da bir grup kadın öğretmen, teneffüs ve öğle aralarında ördükleri atkı ve bereleri başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerine hediye ederek, çocukların derslerine daha fazla motive olmalarına katkı sağlıyor.

Öğrencilerini

Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine iki yıl önce atanan Aydınlı matematik öğretmeni Damla Kaya, hobi olarak öğrencilerine atkı ve bere örmeye başladı.

Daha sonra öğrencilerin yoğun talebi üzerine okuldaki diğer üç kadın öğretmenin de desteğini alan Damla öğretmen, "Sevgiyle Örün" projesini başlattı.

Okul Müdürü İbrahim Seçkin'den malzeme desteği alan kadın öğretmenler, teneffüs, öğle araları ve hafta sonlarında ördükleri atkı ve bereleri başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerine hediye ederek, çocukların derslerine daha fazla motive olmalarını sağladı.

- "Sadece sıcak tutmuyor sevgi de veriyoruz"

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin soğuk kış günlerinde atkı ve bere takma alışkanlığının olmadığını görünce, böyle bir çalışma yapmaya karar verdiğini anlattı.

Şu anda birçok öğrenciye ördükleri atkı ve bereleri hediye ettiklerini anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Aslında çocukların atkıdan çok sevgiye ihtiyaçlarının olduğunu gördüm. Onlara bu atkıları ördüğümüzde sadece sıcak tutmuyor, sevgi de veriyoruz. Öğretmenlerinden böyle bir hediye alınca çok mutlu oluyorlar. Bu nedenle projemize 'Sevgiyle Örün' adını koyduk. Arkadaşlarım başlarda örmeyi bilmiyorlardı. Hatta eline ilk defa şişleri alanlar vardı. Ara ara karıştırıyorlar. Ben de hatalarını düzeltmeye çalışıyorum. Projemiz çok eğlenceli geçiyor. Hem bizim için hem de çocuklar için çok faydalı oluyor."

- "Örgüyü yeni öğreniyorum ama başarılı sayılırım"

Biyoloji öğretmeni Aygün Doğan ise ördükleri atkı ve bereleri ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye ettiklerini anlattı.

Öğrencilere katkı sundukça kendilerinin de mutlu olduğunu dile getiren Doğan, proje sayesinde yeni örgü çeşitlerini de öğrendiklerini ifade etti.

Biyoloji öğretmeni Sibel Engin ise Damla öğretmenin çok güzel bir proje başlattığını ve duyduğunda desteklemek istediğini söyledi.

Örgü örmeyi yeni yeni öğrendiğini vurgulayan Engin, "Güzel, eğlenceli ve aynı zamanda çocuklar için faydalı bir şey yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası çok soğuk ve çocukların bir çoğu çok ince kıyafetlerle geliyor okula. Çoğunun atkısı, beresi yok. 'Benim de yapabileceğim bir şey varsa ne güzel olur dedim.' Örgüyü yeni öğreniyorum ama başarılı sayılırım." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi