Görüş Bildir

Öğretmenlik hayaline 42 yaşında kavuştu

Bursa'da 7 yıl önce SBS'ye hazırlanan oğluna ders çalıştırırken üniversite sınavına hazırlanmaya karar veren Kankılıç, AÜ Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu

Öğretmenlik hayaline 42 yaşında kavuştu

Bursa'da yaşayan Füsun Kankılıç, oğluna ders çalıştırırken aldığı kararla eğitimini sürdürerek 42 yaşında öğretmen olmayı başardı.

2 çocuk annesi 43 yaşındaki Kankılıç, 7 yıl önce Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlanan oğluna ders çalıştırırken 20 yıl ara verdiği eğitimini sürdürme kararı aldı.

4 ay süren çalışmanın ardından üniversite sınavına giren Kankılıç, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı. Kankılıç, üniversiteden mezun olduktan sonra formasyon eğitimi de aldı.

Öğretmen atamalarında 40 yaş sınırının kaldırılmasını fırsat bilerek Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) katılan Kankılıç, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak Siirt'in Eruh ilçesindeki Eruh Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne atandı.

Eşini ve çocuklarını Bursa'da bırakarak en büyük hayali öğretmen olmanın heyecanı ve mutluluğuyla Eruh'a gelen Kankılıç, azmiyle de herkese de örnek oldu.

"OKUMAYI ÇOK SEVİYORUM"

Kankılıç, kendisini hayalinin mesleğine kavuşturan yaşam öyküsünü AA muhabirine anlattı.

Liseye devam ederken öğretmenlik mesleğinin hayallerini süslediğini belirten Kankılıç, üniversite sınavına girdiğini ancak kazanamadığını söyledi. Kankılıç, daha sonra evlendiğini ve iki çocuk annesi olduğunu ifade ederek SBS'ye hazırlanan oğluna ders çalıştırırken üniversite sınavlarına hazırlandığını aktardı.

Azimle çalıştığını, üniversiteden mezun olduğunu ve öğretmen olarak atandığını ifade eden Kankılınç, hayalindeki mesleğini sürdürmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

"Derslerime çalıştım. Çocuklarımla da ilgilendim. Oğlum Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde okuyor. Kızım da ortaokula devam ediyor. Edebiyatla iç içeyim ve küçüklükten beri kitap okumayı çok seviyorum. Öyküler de yazıyorum ve ileride bunları bir kitap haline getirmek istiyorum." diyen Kankılıç, istenildiğinde tüm zorlukların üstesinden gelinebileceğini vurguladı.

"Hak verilmez, alınır" düşüncesiyle hareket ettiğine dikkati çeken Kankılıç, "Bazı şeylerin ayağımıza gelmesini beklememeliyiz. Belli bir çaba gösterdikten sonra Allah karşılığını veriyor. Sürekli ders çalışmaktan dirseklerimden yara oluşmuştu." dedi.

Gençlere, hayalleri olanlara tavsiyelerde bulunan Kankılıç, öncelikle bir hedef belirlenmesi gerektiğini anlattı. Kankılıç, şöyle devam etti:

"Mutlaka bir idealleri olsun. İmkansız gördükleri şeylerin bir gün gerçekleşebileceğini mutlaka düşünsünler. Bazı ideallerimiz imkansız gibi görünüyorsa bile mucizeler ilk önce düşüncede başlıyor. İnsan kendini nerede görmek istiyorsa orada hissetmelidir."

"BURADA HUZURLU VE MUTLUYUM"

Kankılıç, bölgeye atanan öğretmenlerin terörden dolayı tedirgin olmaması gerektiğini belirtti. Eruh'ta hiçbir gün tedirginlik hissetmediğini dile getiren Kankılıç, kendisini hep güvende hissettiğini aktardı.

Kankılıç, Eruh'un güzel bir yer olduğuna işaret ederek ilçenin hem coğrafyasının hem de insanlarının çok iyi olduğunu söyledi.

"Burada gördüğüm değeri belki batıda birçok öğretmen göremiyordur. Biz gerçekten kendimizi özel ve değerli hissediyoruz. Burada gerçekten huzurlu ve mutluyum." diyen Kankılıç, bölgede gözleri ışıl ışıl parlayan gençler olduğunu dile getirdi.

Kankılıç, ilgi, sevgi ve doğru yönlendirme ile gençlerin başarıya ulaşacağına inandığını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi