Görüş Bildir

Okul için arsa bağışı yaptı!

Annesinin vaziyeti üzerine 10 dönüllük arsayı, Okul yapılması için Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe edildi.

Okul için arsa bağışı yaptı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde hayırsever bir vatandaş tarafından mahallesinde 24 derslikli çok programlı lise yapılması için 10 dönümlük arsasını bağışladı.

Sur ilçesinin Mermer Mahallesi'nde oturan Necla Yıldırım'ın 24 derslikli çok programlı lise yapılması amacıyla bağışladığı arsa için Sur Kaymakamlığında protokol imzalandı.

İmza törenine Sur Kaymakamı Memduh Tura, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak ve Yıldırım'ın oğlu Mehmet Yıldırım katıldı.

ARSA BAĞIŞINI YAPTI

Tura, yaptığı konuşmada, eğitim alanında ülkenin ciddi yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek, özellikle Sur ilçesinde çocuk sayısının fazlalılığı nedeniyle ihtiyacın daha fazla olduğunu söyledi.

Okul yatırımlarında en önemli ihtiyacın Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi arsa olduğunu belirten Tura, şöyle konuştu:

''Yeni yapılan yatırımlarda artık bakanlığımızın getirdiği standart gereğince arsanın yeterince büyük olması sadece okul binası değil, bahçesinde sosyal faaliyetlerin ve ileride yatırımlar da yapılabilmesi için büyük ve geniş arazilere ihtiyaç var. Bu ihtiyacın karşılanması çok önemli. Bunun diğer bir güzelliği ise ihtiyacın hayırsever vatandaşımız tarafından karşılanmasıdır.''

Konuşmaların ardından, Okul yapılması için arsa bağışında bulunan Necla Yıldırım’ın oğlu Mehmet Yıldırım ile Sur Kaymakamı Dr. Memduh Tura arasında arsa tahsis protokolü imzalandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi