Görüş Bildir

Okul okul gezerek kitap dağıtıyorlar

Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneğince (SİDER) 7 bin 500 öğrenciye kitap dağıtıldı.

Okul okul gezerek kitap dağıtıyorlar

SİDER tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında Diyarbakır'da ortaokul ve lisede eğitim öğretim gören öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve dört kitabın bulunduğu set hediye edildi.

SİDER Başkanı Şükran Yılmaz, sosyal sorumluluk projesi hazırlayarak eğitime katkı sunmak istediklerini söyledi.

Amaçlarının kitap okumanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu anlatan Yılmaz, "Okullarda 5 bin 600 kitap, bin 100 Kur'an-ı Kerim dağıttık. Gayemiz çocuklarımızı hem okula hem de okumaya teşvik etmek. Öğrenciler bu projeden çok memnun." dedi.

Okul ziyaretlerinde öğrencilere 566 erkek üyeye sahip derneğin kadın başkanı olduğunu anlattığını ifade eden Yılmaz, başarının sırrının azim, inanmak ve okumak olduğunu aktardı.

OKUL OKUL GEZİYORLAR

Yılmaz, projenin devam edeceğini, kitap ve okul sayısını artıracaklarını belirterek sivil toplum kuruluşlarının bir tabeladan ibaret olmaksızın hizmet etmesi gerektiğini vurguladı.

Diyarbakır'ın yıllarca terör ve işsizlikle anıldığına işaret eden Yılmaz, "Çocuklarımıza iman ve ahlaki konularda gelişimleri için destek olursak Diyarbakır'da terör örgütlerinin de önüne geçmiş olacağız." diye konuştu.

Kitap dağıtımı yapılan okullardan Melik Ahmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hacı Cebe, projeyi takdirle karşıladıklarını söyledi.

"Öğrencilerimiz arasında düşük gelirli ailelerin çocukları da var ve bu öğrencilerin kırtasiyeden kitap satın alma imkanı kısıtlı." diyen Cebe, bu tür projelerin emsal olması gerektiğini vurguladı.

12. sınıfta okuyan Kübra Ünal, bu tür projelerin tüm okullarda yapılmasını istediklerini ifade ederek "Bir öğrenciye hediye edilmesi gereken en güzel şey kitap." dedi.

Fatma Erdem de kitap dağıtılmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi