Görüş Bildir

"Okul sütü" dağıtıldı

Bu yıl ki eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında başlayan "Okul Sütü" programı, Diyarbakır'da da startını aldı. Kent merkezindeki öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın işbirliğiyle yürütülen "Okul Sütü" programı kapsamında Diyarbakır'da süt dağıtım töreni düzenlendi.

Yenişehir 5 Nisan İlkokulunda 'Okul Sütü' dağıtım töreni öncesi, çocuklara dengeli beslenmenin önemi ve sütün yararları anlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Cebe ve okul idaresinin katılımıyla proje kapsamında süt dağıtımı yapıldı.

ÖĞRENCİLERE SÜT DAĞITIMI

Müdür Yardımcısı Direk, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği haftanın üç günü çocuklara süt, iki günü ise kuru üzüm dağıtımı yapılacağını söyledi. İl Müdür Yardımcısı Direk ile beraberindekiler, sınıfa geçip öğrencilere süt dağıttı.

Direk, program kapsamında bir hafta içerisinde 500 okula bir milyon 202 bin 400 paket süt dağıtıldığını ve eğitim-öğretim yılı sonuna kadar, Diyarbakır'da bulunan bin 39 okula, toplam sekiz milyon 154 bin 240 paket okul sütü dağıtılacağını belirtti.  Direk, "Sizler daha sağlıklı olun ki daha başarılı olabilesiniz. Sağlıklı beslenirseniz hasta olmazsınız, derslerinizde daha başarılı olursunuz. Sütünüzü için, sağlıklı kalın. Bu kampanya sizlere düzenli süt alışkanlığını kazandırmak için devletimiz tarafından başlatılmıştır” dedi. 

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi