Okul Sütü Haftada 3 Gün Dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenecek okullarda her öğrenciye, belirlenen esaslar doğrultusunda haftada 3 gün, UHT sütü dağıtılacak.

Okul Sütü Haftada 3 Gün Dağıtılacak

Program doğrultusunda dağıtılacak sütün temini ve dağıtım takvimi, her eğitim ve öğretim yılı için çıkarılacak tebliğle belirlenecek. Program süresince yapılacak okul sütü sevkiyatları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca belirlenecek kriterlere uygun olarak yapılacak. Okul sütü sevkiyatları, il içinde, il milli eğitim müdürlüklerinin organizasyonu ve kontrolünde yüklenici tarafından yapılacak.

Bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla 2013-2014 eğitim öğretim yılından başlamak üzere 2 eğitim öğretim yılı süresince UHT içme sütü dağıtılmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe girdi.

“Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, “Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar”, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve sağlık bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülecek. Okul Sütü Programı kapsamında bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla, 2013-2014 eğitim öğretim yılından başlamak üzere 2 eğitim öğretim yılı süresince UHT içme sütü dağıtılmasına yönelik esasları belirlendi.

Özel öğretim kurumları (bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul) programa eşdeğer süt veya süt ürünü tüketilmesini sağlamaları halinde velinin isteği esas alınarak kurum yönetiminin kararı doğrultusunda programın kapsamı dışında tutulacak.

Programın koordinasyonu ile okul sütünün tedariki ve illere dağıtımından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Okul Sütü Komisyonu tarafından kabul edilen sütün muhafaza edilmesi ve/veya ettirilmesi ve uygun şartlarda tüketiminin sağlanmasından Milli Eğitim Bakanlığı, program uygulama döneminde öğrencilerin süt tüketim alışkanlıklarındaki değişikliklere ve uzun dönemde gelişmelerine yönelik çalışmaların yapılması, incelenmesi ve sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşılmasından Sağlık Bakanlığı, sorumlu olacak.

Dağıtılacak UHT içme sütü, yurtiçinde üretilen çiğ sütten Türk gıda mevzuatına uygun olarak elde ediliyor ve ambalajının şekli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirleniyor. Programla ilgili ödemeler ve diğer hususlarda denetimi sağlayacak tedbirleri, programdaki sorumluluklarına göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yapacak

Kaynak: Diyarbakır Söz