Okul ve camiler "Mobil Temizlik Ekibi" ile tertemiz

Muş'ta okul ve camilerin temizliği, işledikleri suçlardan dolayı "kamu yararına çalışma" cezası verilen hükümlülerin oluşturduğu "Mobil Temizlik Ekibi" tarafından karşılanıyor.

Okul ve camiler

Muş il merkezinde hizmet veren okul ve camilerin temizlik ihtiyacını gideren Mobil Temizlik Ekibi, öğrenci ve cemaatin bulunmadığı gün ve saatlerde belirlenen okul ve camileri temizliyor.

Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez de Denetimli Serbestlik Uygulaması çerçevesinde mahkemece "kamu yararına çalışma" cezası verilen hükümlülerden oluşan ekibin Türk Telekom İlk ve Orta Okulundaki temizlik çalışmasını izledi.

Sönmez, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, haklarında kamu cezası yaptırımı uygulanan hükümlülerin, okulların tatil olduğu hafta sonunda derslikler ve tuvaletler başta olmak üzere okulun tüm temizliğini yaptığını söyledi.

Bu hükümlülerin, bizzat savcılık memurları nezaretinde yaptığı çalışmaların daha verimli olduğunu dile getiren Sönmez, "Muş'ta kamu yararının en etkin şekilde yerine getirilebilmesi için umumun istifade ettiği camiler ve okulları temizlemeyi kendimize amaç edindik. Bu kapsamda, hükümlülerimiz hafta içi il merkezimizdeki camilerimizin içini, dışını, abdest alma mekanlarını lavabo ve tuvaletlerini temizliyorlar. Hafta sonu öğrencilerin olmadığı zaman dilimlerinde de okulları sınıfları, hijyeni üst düzeyde olacak bir biçimde temizliyorlar." diye konuştu.

- "25 cami, 8 okulu pırıl pırıl hale getirdiler"

Bugüne kadar il merkezinde 25 cami ve 8 okulda temizlik çalışması yaptıklarını belirten Sönmez, şöyle konuştu:

"Bütün okullara elimizin değmesini istiyoruz. 'Muş'ta Beyaz Bayrak olmayan hiçbir okul kalmasın' sloganıyla hareket ediyoruz. Çocuklarımızın daha temiz ortamlarda eğitim görmelerine bizim de katkımız olsun istiyoruz. Bu kapsamda, hükümlülerimiz de kamuya yararlı bir iş yaptıklarını hissedince gerçekten büyük bir verim elde ettik. Hükümlülerimizi de kutluyorum. Hükümlülere doğru imkanlar ve fırsatlar verildiği zaman topluma katkılar sunacaklarını gözlemledik."

Sönmez, proje ile vatandaşların da hükümlülerin çalıştıklarını, topluma faydalı olduklarını gördüğünü hatırlatarak, böylece halkın adalet duygusunu da tatmin ettiklerini aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz