Okula Gitmek İstiyoruz!

Terör saldırıları nedeniyle aileleriyle Sur'daki evlerinden ayrılmak zorunda kalan çocuklar, bir an önce evlerine dönüp okula gitmenin, kitaplarına ve oyuncaklarına kavuşmanın özlemini yaşıyor. Çocuklardan G.Ç: "Bazı arkadaşlarım da orada kaldı. Gitmek istiyoruz ama orası yıkıldı. Orası daha güzeldi"

Okula Gitmek İstiyoruz!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle aileleriyle evlerinden ayrılıp kentin başka bölgelerinde ikamet etmek zorunda kalan çocuklar, okullarının yanı sıra kitaplarından ve oyuncaklarından uzak kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Güvenlik güçleri, Sur'un bir bölümünde 11 Aralık'ta başlatılan sokağa çıkma yasağının ardından açılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi amacıyla yoğun çaba gösteriyor.

Saldırılar sonucu can güvenliği endişesi bulunan ve evlerinden ayrılmak zorunda kalan ailelerden bazıları, kentin başka bölgelerinde imkanları ölçüsünde kiraladıkları evlerde hayata tutunmaya çalışıyor. Bazı aileler ise akrabalarının yanlarında barınıyor.

Kayapınar ilçesinde, aileleriyle yeni bir hayata başlayan çocuklar ise en çok yanlarına alamadıkları kitaplarını ve oyuncaklarını özlüyor. Çocuklar, soğuk havaya rağmen ince giysiler ve çorapsız ayaklarıyla dikkati çekiyor. Kadınlar ise çamaşır ve bulaşıklarını soğuk suyla yıkamak zorunda kalıyor.

"EVİMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ"

Ailesiyle Kayapınar'a göç eden 8 yaşındaki R.Ö, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur'u çok özlediğini söyledi. Evlerinin terör olayları nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini belirten R.Ö, 'Orası daha güzeldi. Eşyalarımız, kitaplarımız kaldı. Geri gitmek istiyorum ama artık gidemiyoruz, her şeyimiz yıkıldı" dedi.

İlkokul öğrencisi 10 yaşındaki G.Ç, oyuncuklarından yalnızca birkaçını yanına alabildiğini anlattı.

Evinde kalan oyuncaklarını da getirmek istediğini ifade eden G.Ç, "En çok eşyalarımı ve kitaplarımı özlüyorum. Bazı arkadaşlarım da orada kaldı. Gitmek istiyoruz ama orası yıkıldı. Orası daha güzeldi. Orada okula gidiyorduk, akşam geliyorduk. Burada okula gidemiyoruz" diye konuştu.

Kayapınar'a bir ay önce ailesiyle gelen 10 yaşındaki V.Ç. ise Sur'daki evini ve okulunu özlediğini dile getirdi.

Öğrencilerden 10 yaşındaki F.A. da Sur'da daha güzel günler geçirdiğini dile getirerek, "Oyuncaklarımızın hepsi evimizde kaldı. Burada yapamadığımız şeyleri orada yapıyorduk. Orada top oynuyorduk, okula gidip geliyorduk. Bazı arkadaşlarım geldi, bazıları orada kaldı. Evimize dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz