Görüş Bildir

Okula kazandırıldı

Ergani ilçesinde yürütülen "Mutlu Yarınlar İçin Okula Dönüyorum" ve "Çocuk ve Gençlerimize SODES'le Bir Damla Nefes" projeleri kapsamında 250 çocuğun okula devamı sağlandı.

Okula kazandırıldı

Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütükleri 2 SODES projesi ile gençlere yönelik çeşitli eğitim programları düzenlediklerini belirtti.

Köylerde düzenlenen kurslara katılan öğrencilerin Çanakkale ve Konya gezisine götürüleceğini anlatan Çoban, "Projemiz kapsamında 3 köy okulumuza çocuk parkı yaptık. Bekir Aral Anadolu İmam Hatip Lisesinde kurslarımızın yürütüleceği futbol, voleybol, basketbol ve hentbol sahaları oluşturduk. Çocuk ve gençlerimizi iyi bir geleceğe hazırlarken, düzenleyeceğimiz kültür, sanat ve spor faaliyetlerimizle onlara bir damla nefes olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

OKULA DEVAMLARI SAĞLANDI

Çoban, çeşitli nedenlerden dolayı okula devam edemeyen öğrencilerin tekrar eğitim ortamına katılımlarının sağlanması için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

"Mutlu Yarınlar İçin Okula Dönüyorum" projesi bünyesinde oluşturulan ekiplerin çocukları ikna etmek için köyleri dolaştığını aktaran Çoban, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda ailesi ikna edilen 250 çocuk okula kazandırıldı. Bunun yanı sıra 15 okulumuza masa tenisi ve ekipmanları sağlanarak masa tenisi ve sahne sanatları kursu düzenlenmektedir. Proje kapsamında ilerleyen süreçte ilçemizde düzenlenecek seminerler, öğrencilerimizin hazırlayıp sunacakları tiyatro gösterimi ve 40 öğrencimiz ile 2 günlük Çanakkale ve İstanbul gezileri ile hizmet vermeye devam edecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi