Görüş Bildir

Okuma yarışı sonuçlandı!

Ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler arasında gerçekleştirilen "Milli Birlik ve Kahramanlık" konulu kitap okuma yarışması sonuçlandı.

Okuma yarışı sonuçlandı!

Kent genelindeki Ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler arasında gerçekleştirilen "Milli Birlik ve Kahramanlık" konulu kitap okuma yarışması sonuçlandı. Yarışmada derece alan öğrencilere ödül ve sertifikaları düzenlenen törenle, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan tarafından verildi.

Merkeç il olmak üzere Diyarbakır'ın 17 ilçesindeki Ortaöğretim Kurumlarında eğitim ve öğretim gören öğrenciler arasında gerçekleştiriler "Milli Birlik ve Kahramanlık" konulu kitap okuma yarışmasınde, derece alan öğrenciler belirlendi. Önceki gün, yarışmada derece alan öğrencilerin ödül ve sertifikalarının verilmesi nedeniyle, tören düzenlendi. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Yardımcıları Memet Bulut, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Duman, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

OKUMA YARIŞMASI ÖDÜLÜ

Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aslan şöyle dedi; "Kitap okumayı sevdirerek okuma kültürünün ve kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi, millî, manevi ve evrensel değerlere duyarlılığın artırılması, serbest zamanların yararlı ve etkili olarak değerlendirilmesi, okuma, okuduğunu anlama, yorumlayabilme, duygu ve düşüncelerini ifade edebilme becerilerinin geliştirilmesi amacı ile Ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak İlimiz 17 ilçe genelinde bulunan tüm Ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan kitap okuma yarışması ödül ve sertifika töreni için bir arada bulunmaktayız. Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 81 ilde tertiplenen  ‘Milli Birlik ve Kahramanlık’ konulu kitap okuma yarışması şartnamesinde belirtilen hususlar göz önüne alınarak Müdürlüğümüzce oluşturulan Komisyon tarafından okunmak üzere 2 kitap belirlenmiştir.

MİLLİ BİRLİK VE KAHRAMANLIK

Komisyon tarafından belirlenen Yaban (Yakup Kadri Karaosmanoğlu) ve Esir Şehrin İnsanları (Kemal Tahir)  adlı kitaplar 17 İlçede bulunan liselerimizde öğrenim gören öğrenciler tarafından okunarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılan yarışmalar sonucu belirlenen 17 ilçe birincileri Müdürlüğümüz Ortaöğretim Şubesi tarafından 14.04.2017 tarihinde yapılan sınav sonucunda komisyon tarafından değerlendirilerek dereceye giren öğrenciler tespit edilmiştir. Ben kitap okuyarak dereceye girmiş olan öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamları boyunca da bol bol kitap okuyarak vatanımıza, milletimize ve anne-babalarına hayırlı birer nesil olmalarını diliyorum” d

DERECE ALAN ÖĞRENCİLER

17 İlçede 6 bin 724 öğrencinin katıldığı kitap okuma yarışmasında Çüngüş Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencisi Fatma Günay il birincisi, Lice Anadolu Lisesi Öğrencisi Zilan Ergün İl İkincisi, Kayapınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Büşra Çiçek ise İl Üçüncüsü olarak dereceye girdi. Dereceye giren öğrencilerden İl Birincisine tam altın, il ikincisine yarım altın, il üçüncüsüne de çeyrek altın olan ödülleri verildi. Ayrıca dereceye giren öğrencilere ve okul müdürlerine de başarılarından dolayı okul adına teşekkür ve katılım belgesi verildi.  Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi